Bezlepkové fánky
Foto: elisticka
Fánky, ktoré sa vždy vydaria.
40
porcií
porcií
20 (+ 60 odležanie) minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g (Jizerka zelená) |
|
3 ks |
|
250 g (Rajo) |
|
100 g |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na posypanie: | |
1 bal. |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Odvážime múku a pridáme k nej postupne všetky suroviny.
-
2
Ručne spracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky.
-
3
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, radielkom nakrájame na kosoštvorce a do stredu každého urobíme 2 zárezy.
-
4
Olej rozpálime a vložíme fánky, ktoré z každej strany smažíme asi 3 minúty dozlatova.
-
5
Vysmažené preložíme na servítku, aby sa odstránil prebytočný olej.
-
6
Trocha vychladené obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým
-
7
A môžeme koštovat :) dobrú chuť
-
8
Ako druhú verziu som použila presne ten istý recept len múku inú - Zelenú Jizerku - pre ktoré som zvolila iný tvar. Dobrú chuť.
Ako neboli chutne?