Bravčová pečeň
Bravčová pečeň

Restovaná bravčová pečeň

dusan444 - fotkadusan444, 20. januára 2024
Restovaná bravčová pečeň
Foto: dusan444

Delikátna bravčová pečeň hotová za 5 minút.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Pečeň opláchneme a nakrájame na tenšie plátky.

  2. 2

    Na bravčovej masti opražíme krátko nakrájanú cibuľu, pridáme plátky pečene, posypeme paprikou a korením, za 2 minúty otočíme a zas krátko opečieme. Restuje sa to takto rýchlo. Keby sme pečeň podliali vodou, stvrdne a potom ju môžeme dusiť aj hodinu.

  3. 3

    Osolíme až po vybratí.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja používam len hovädziu pečeň a zdá sa mi lepšia, ako bravčová, len nevýhoda je, že ju treba odblaňovať. Ak je z mladého zvieraťa, je jemná ako teľacia. Bravčová mi príde trochu horkastá.....
chemik
Podle čínských receptů každá pečeň změkne po půl hodině marinování protřepaná se lžičkou jedlé sody bikarbony v PE sáčku. Po dokonalém oplachu a osušení se pokračuje obvyklým způsobem.
sovka62
@evanaaa (20.1.2024 20:45)

Presne tak, aj nam velmi chutila hovädzia. Lenze v poslednych rokoch som ani bravcovu ani hovadziu v obchodoch nevidela. Len kuraciu, je chutna, ale hovadzej sa nevyrovna.