Foto: olinecka
Jednoduché suroviny a tiež ľahká príprava.
18-20 ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
1 ks |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
3 PL (16 -18 %) |
|
300 g |
|
1 ČL |
|
trocha |
|
Na vysmážanie: | |
podľa potreby |
|
Navrch: | |
|
|
|
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vajíčko, vanilínový cukor, práškový cukor, trocha soli a kyslú smotanu spolu vymiešame. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou.
-
3
Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré by sa nemalo lepiť.
-
4
Cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Pomocou pohára alebo formičky vykrojíme šišky.
-
5
Pripravené vykrojené šišky...
-
6
... vysmážame na rozpálenom oleji a miernom plameni z oboch strán do zlatista. Vyberáme a ukladáme na papierovú utierku odkvapkať.
-
7
Upečené šišky posypeme práškovým cukrom a podávame s džemom alebo so smotanovým krémom, alebo vymiešame 2-3 PL kyslej smotany s 2 PL džemu.
Vyzerajú veľmi chutne!
Možno cez víkend skúsim…
valček a niť
chválim nápad
zrealizujem
nebude dlho čakať
ďakujem