Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Španielske vtáčiky

Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 4. júna 2020
Španielske vtáčiky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

600 g
4 plátky
1 ks uvarené natvrdo
1 ks
2 ks
2 PL
3 PL
2 PL
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na štyri 150 g plátky, poriadne naklepeme, z každej strany osolíme a nakoreníme. Do misky si pripravíme horčicu, worchester, štipku soli a korenia. Pripravenou zmesou plátky potrieme z jednej strany.

  2. 2

    Kyslú uhorku a natvrdo uvarené vajíčko nakrájame na štvrtinky a na každý plátok mäsa poukladáme aj so slaninkou po jednom kúsku. Naplnené mäso zabalíme a zviažeme niťou, aby nič nevypadlo. V hlbšej panvičke rozpálime masť a sprudka orestujeme mäso z každej strany. Po orestovaní vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a restujeme do tmavohneda.

  3. 3

    Ak nám zostala zmes na potretie plátkov, môžeme ju pridať k cibuli, mierne orestovať a zaliať vývarom. Do tohto základu vložíme mäso a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, omáčku precedíme a podľa potreby zahustíme zápražkou. Podávať môžeme s ryžou alebo s tarhoňou.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Robievam ich presne tak isto.Takto ma to naučila mama,a je to moje najobľúbenejšie jedlo.Robil som ich aj v sobotu.Čo ostalo sme dojedli v pondelok.Posledná várka býva vždy najchutnejšia.Pekný a výborný recept.
1x haji
Aj ja chválim, presne tak robim aj ja , ešte na spestrenie zatočím do maska aj kúsok červenej mrkvy.
Joj, toto varila aj mama, chutilo mi to aj v školskej a potom aj závodnej jedálni. Už som to dlhšie nejedol. Ďakujem za inšpiráciu. Super receptík. Už sa teším, kedy budem mať voľno a hneď to varím