Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia na spôsob Wellington

Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 2. júna 2020
Kuracie prsia na spôsob Wellington
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
400 g
500 g
20 g
8 plátkov
1 ks malá
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú šalotku a pridáme šampiňóny nakrájané na štvrtky. Pripravenú zmes rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou a korením. Kuracie prsia rozdelíme na štyri 150 g kusy. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme ho na štyri pláty, aby sa nám mäso dobre balilo a potrieme žĺtkom. Na každé pripravené cesto dáme dva plátky parmskej šunky a rozotrieme šampiňónovú zmes, na zmes položíme kuracinu a poriadne zabalíme.

  3. 3

    Na plech s papierom na pečenie poukladáme mäso zabalené v ceste a každé potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C kým nie je cesto upečené dozlatista. Poprípade môžeme dať teplomer priamo do mäsa, a pečieme kým nedosiahne teplotu 70 °C.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu