Kuracie prsia na spôsob Wellington
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 2. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú šalotku a pridáme šampiňóny nakrájané na štvrtky. Pripravenú zmes rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou a korením. Kuracie prsia rozdelíme na štyri 150 g kusy. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme ho na štyri pláty, aby sa nám mäso dobre balilo a potrieme žĺtkom. Na každé pripravené cesto dáme dva plátky parmskej šunky a rozotrieme šampiňónovú zmes, na zmes položíme kuracinu a poriadne zabalíme.
- 3
Na plech s papierom na pečenie poukladáme mäso zabalené v ceste a každé potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C kým nie je cesto upečené dozlatista. Poprípade môžeme dať teplomer priamo do mäsa, a pečieme kým nedosiahne teplotu 70 °C.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ten nemá ani kuchár,ale sortiment metra a unileverfoods by ti dal odpoveď :).