Bravčový rezeň
Bravčový rezeň

Čiernohorský rezeň

Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 1. júna 2020
Čiernohorský rezeň
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
Cestíčko:
3 ks väčšie
2 ks
4 strúčiky
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na štyri 150 g rezne. Zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme z každej strany.

  2. 2

    Cestíčko si pripravíme z nastrúhaných zemiakov, vajíčka, pretlačeného cesnaku, majoránu, rasce, soli, korenia a hladkej múky. Na panvičke rozpálime olej na vyprážanie a z cestíčka skúsime spraviť jednu placku, či máme správnu hustotu, a ak treba, pridáme ešte múku.

  3. 3

    Rezne obalíme v hladkej múke a potom v pripravenom zemiakovom cestíčku. Vložíme ich do dostatočného množstva rozpáleného oleja a z každej strany vyprážame dozlatista. Podávame posypaný nastrúhaným tvrdým syrom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
To je taká retro klasika 90 tych rokov keď ešte platila ČSTN a varilo sa podľa žltých noriem. A najviac ma fascinovala obloha: kukirica, hrášok, červená biela kapusta a nesmel chýbať rez pomaranča