Čiernohorský rezeň
Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 1. júna 2020
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 1. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na štyri 150 g rezne. Zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme z každej strany.
- 2
Cestíčko si pripravíme z nastrúhaných zemiakov, vajíčka, pretlačeného cesnaku, majoránu, rasce, soli, korenia a hladkej múky. Na panvičke rozpálime olej na vyprážanie a z cestíčka skúsime spraviť jednu placku, či máme správnu hustotu, a ak treba, pridáme ešte múku.
- 3
Rezne obalíme v hladkej múke a potom v pripravenom zemiakovom cestíčku. Vložíme ich do dostatočného množstva rozpáleného oleja a z každej strany vyprážame dozlatista. Podávame posypaný nastrúhaným tvrdým syrom.
Tiež bravčový rezeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu