Sladkokyslé kuracie prsia
Sladkokyslé kuracie prsia

Výborná lepkavá kuracinka

siuuu - fotkasiuuu, 8. júna 2020
Výborná lepkavá kuracinka
Foto: siuuu

Recept mám od kamarátky - je to jednoduché, rýchle a chutné jedlo... A prudko žravé.

2-4
porcie
10 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks menšie
2-4 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
1-2 ČL
4 PL
3 PL
2 PL
1-2 PL
1 PL
3-4 strúčiky
podľa chuti (voliteľné)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kúsky kuracieho mäsa zmiešame so soľou, korením, mletou paprikou a Solamylom a dobre premiešame. Na panvici rozohrejeme olej a obalené kúsky sprudka opečieme zo všetkých strán tak, aby bolo mäso prepečené.

  2. 2

    Vyberieme von z panvice, do výpeku pridáme cukor a med, rozpustíme. Pridáme kečup, sójovú omáčku, ryžový ocot (je jemnejší ako klasický), chilli, posekaný cesnak, dobre premiešame, pridáme opečené kúsky mäsa, dobre premiešame, aby sa mäsko pekne obalilo omáčkou, pár minút necháme za stáleho miešania opekať.

  3. 3

    Podávame s prílohou podľa chuti, posypané sezamovými semienkami a niečim zeleným. My sme mali s ryžou a k tomu pak choi na pare. Ale výborné bolo aj s nasucho opečenou hriankou či chrumkavou bagetkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu