Výborná lepkavá kuracinka
Foto: siuuu
Recept mám od kamarátky - je to jednoduché, rýchle a chutné jedlo... A prudko žravé.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks menšie |
|
2-4 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1-2 ČL |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1-2 PL |
|
1 PL |
|
3-4 strúčiky |
|
podľa chuti (voliteľné) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Kúsky kuracieho mäsa zmiešame so soľou, korením, mletou paprikou a Solamylom a dobre premiešame. Na panvici rozohrejeme olej a obalené kúsky sprudka opečieme zo všetkých strán tak, aby bolo mäso prepečené.
- 2
Vyberieme von z panvice, do výpeku pridáme cukor a med, rozpustíme. Pridáme kečup, sójovú omáčku, ryžový ocot (je jemnejší ako klasický), chilli, posekaný cesnak, dobre premiešame, pridáme opečené kúsky mäsa, dobre premiešame, aby sa mäsko pekne obalilo omáčkou, pár minút necháme za stáleho miešania opekať.
- 3
Podávame s prílohou podľa chuti, posypané sezamovými semienkami a niečim zeleným. My sme mali s ryžou a k tomu pak choi na pare. Ale výborné bolo aj s nasucho opečenou hriankou či chrumkavou bagetkou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu