Grilované šampiňóny
Grilované šampiňóny

Grilované šampiňóny so sviečkovicou v paprikovej omáčke

Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 9. júna 2020
Grilované šampiňóny so sviečkovicou v paprikovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií

Suroviny

1 kg
10 ks
350 g
600 g čerstvá
250 g
60 g
150 g (33 %)
20 g
15 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na 200 g steaky, ochutíme soľou a mletým korením. Opečieme na grile do ružova (medium). Hotové steaky necháme pár minút postáť a potom nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Šampiňóny pokvapkáme olejom a opekáme na grile do zmäknutia. Šampiňóny naplníme postrúhanou mozzarellou, navrch poukladáme plátky mäsa. Dozdobíme plátkami avokáda. Podávame s paprikovou omáčkou.

  3. 3

    Paprikovou omáčka: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme očistené a na kocky nakrájané papriky a spolu s rozotretým cesnakom restujeme do zmäknutia paprík. Potom zalejeme smotanou a dusíme do zredukovania omáčky. Zmes rozmixujeme do hladka a dochutíme limetkovou šťavou a nasekaným koriandrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia