Grilované šampiňóny so sviečkovicou v paprikovej omáčke
Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 9. júna 2020
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 9. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Mäso nakrájame na 200 g steaky, ochutíme soľou a mletým korením. Opečieme na grile do ružova (medium). Hotové steaky necháme pár minút postáť a potom nakrájame na tenké plátky.
- 2
Šampiňóny pokvapkáme olejom a opekáme na grile do zmäknutia. Šampiňóny naplníme postrúhanou mozzarellou, navrch poukladáme plátky mäsa. Dozdobíme plátkami avokáda. Podávame s paprikovou omáčkou.
- 3
Paprikovou omáčka: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme očistené a na kocky nakrájané papriky a spolu s rozotretým cesnakom restujeme do zmäknutia paprík. Potom zalejeme smotanou a dusíme do zredukovania omáčky. Zmes rozmixujeme do hladka a dochutíme limetkovou šťavou a nasekaným koriandrom.
Tiež grilované šampiňóny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu