Držky na paprike
Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 3. júna 2020
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 3. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Držky premyjeme vo vode a varíme so soľou a s bobkovým listom domäkka.
- 2
Na masti opražíme pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme uvarené držky (vývar si odložíme), orestujeme a pridáme mletú papriku. Vložíme nakrájanú papriku, paradajku a zalejeme hovädzím vývarom.
- 3
Dusíme približne 20 minút. Podľa potreby dolievame vývarom z držiek. Pred koncom pridáme pretlačený cesnak, majorán a nakrájané čili. Necháme prevrieť a podávame s maslovými haluškami.
Tiež držkový perkelt:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu