Držkový perkelt
Držkový perkelt

Držky na paprike

Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 3. júna 2020
Držky na paprike
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
3 ks
2 PL
1 PL
1 PL
štipka
200 ml




Postup

  1. 1

    Držky premyjeme vo vode a varíme so soľou a s bobkovým listom domäkka.

  2. 2

    Na masti opražíme pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme uvarené držky (vývar si odložíme), orestujeme a pridáme mletú papriku. Vložíme nakrájanú papriku, paradajku a zalejeme hovädzím vývarom.

  3. 3

    Dusíme približne 20 minút. Podľa potreby dolievame vývarom z držiek. Pred koncom pridáme pretlačený cesnak, majorán a nakrájané čili. Necháme prevrieť a podávame s maslovými haluškami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia