Mokka praclíky
Čokoládu nastrúhame najemno. V mixéri vymiesime s múkou, kakaom, kávou, cukrom, maslom,...
Jahodová torta
Túto tortu pekávam najčastejšie vtedy, keď má v čase dozrievania jahôd, malín alebo černíc niekto narodeniny....
Bezlepkové linecké pečivo
Toto pečivo je jemnejšie ako bežné linecké a mojim blízkym aj viac chutí.
Šafránová hruška s čučoriedkovým prelivom
Výborný dezert, ale dá sa použiť aj ako skvelá príloha napríklad k divine
Medovníkový Betlehém
Pečenie Betlehému k vianočným sviatkom patrí k mojim každoročným rituálom. Začínala som veľmi veľmi opatrne a...
Étonská zmes II.
Mno... možno sa wám toto bude asi zdať ako jedlo ktoré (slušne powedané) robí na záchode...
Jablkový koláč
Tento koláč nerobievam veľmi často, aj keď je veľmi dobrý. Väčšinou si naň spomeniem, ...
Štedrák trochu inak
Je to podobný kysnutý koláč na vianočnú ako aj inú príležitosť, ako ho mnohí poznajú pod...
Nepečená jablková torta
Recept mám od mojej starkej. Túto tortu robievala skoro na každý sviatok a vždy sme sa...
Výborné piškótové cesto
Piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie,...
Sviatočný krémeš - najchutnejší krémeš, a to hlavne pre pánov
Tento krémeš je vhodný na akúkoľvek príležitosť, rovnako na sviatočnú. Je fakt výnimočný. Kto...
Chrumkavé pralinky
Čokoládu necháme rozpustiť vodnom kúpeli a dochutíme ju vanilkou. Keksy nalámeme na malé kúsky, orechy...
Čokoládové guľôčky s mandľami
Maslo rozpustíme v hrnci nad vodným kúpeľom, primiešame kondenzované mlieko, pudingy, kakao, mandle...
Karamelové guľky
Stužený tuk pomaly roztopíme na miernom plameni, do roztopeného pridáme uvarené skaramelizované kondenzované mlieko, ktoré...
Vanilkovo–orechové rožteky
Zo surovín vypracujeme cesto, dáme ho do fólie a na hodinu odložíme do chladničky. Potom...
Ovsené dukáty
Múku zmiešame s práškom do pečiva, vločkami, maslom, cukrom, vanilkou, vajcom a...
Horúca čokoláda s hruškami
Do kastrólika vlejte mlieko a pridajte najemno nakrájané hrušky. Varte, kým nebudú hrušky mäkké, ...
Pomarančové kolieska
Z múky, cukru, soli, pomarančovej kôry, žĺtkov a masla vypracujeme hladké cesto, ...
Grilážové obdĺžniky
Plnka: cukor roztopíme na miernom plameni a necháme ho skaramelizovať. Postupne a pomaly pridáme rastlinný tuk, ...
Voňavý sviatočný zákusok
Najprv zo surovín vymiešame cesto a upečieme ho na plechu vyloženom papierom na pečenie. Po dĺžke...
Vianočná štóla
Štóla je tradičný vianočný múčnik. Na Slovensku ju piekli ešte za čias monarchie.
Vianočné zázvorníky
Vajce, žĺtok a cukor miešame nad parou asi 10 minút. Potom zmes odstavíme a miešame...
Medové pyšteky
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého za stáleho šľahania prilievame tekutý studený med. Potom...