Jablkový koláč s orechami

mtinterier - bez fotkymtinterier, 15. septembra 2010

Tento recept je z časopisu Dobré jedlo.Práve som ho dopiekla.Je nenáročný na prípravu a celkom dobre chutí.Vyskúšajte

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

20 dkg
1 ks
4 ks
20 dkg
1 dcl
1 dcl
1 PL
80 dkg
10 dkg
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme cesto: Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, cukrom, vajcami, olejom, mliekom a kakaom. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri teplote 180 °C pečieme asi 15 minút tak, aby cesto nebolo ešte celkom dopečené.

  2. 2

    Medzitým nahrubo nasekáme vlašské orechy a nahrubo nastrúhame očistené jablká. Trocha z nich vyžmýkame šťavu a jablká rovnomerne nasypeme na predpečené cesto. Potom navrstvíme nasekané orechy a zalejeme rozmiešanou smotanou s vajcami a cukrom. Vrátime späť do horúcej rúry a na tej istej teplote pečieme ešte 15 minút. Vychladený koláč polejeme čokoládovou polevou, do ktorej som ja pridala trocha rumovej príchute.

Diskusia k receptu

marienka44
Nerozumiem: celkove mnozstvo vajec je 4 ks. Kolko vajec ide do cesta a kolko do smotany, ktora ide navrch? Alebo tam chýba este pocet vajec do smotany?
redakcia
@mtinterier , doplň to aj do receptu, nie každý číta aj komentáre pod receptom. Daj si upraviť recept a tam urob potrebné zmeny.
olinka12
Tento koláčik učite vyskúšam práve včera som piekla obrátený jablčník tento rok jablká veľmi padajú tak ich treba spracovávať. Už som si ho pridala do mojej KK.
anene
V sobotu som upiekla je dobrý. Mala som obavy, keď vyberiem v polovici pečenia z rúry, či nepadne, ale podaril sa. Aj som nafotila postup (pár obrázkov), ale finálny výrobok sa mi podaril len jeden kúsok aj to len preto, že štyri koláčiky som hneď odložila do práce. Dnes po obede, keď som ponúkla kolegom, tak som jeden odfotila. Neviem ako to pridať k receptu. Musím počkať na vnuka, možno podradí. Ja som dala len 15 dkg cukru, jablká sú dosť sladké.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia