Tento recept je z časopisu Dobré jedlo.Práve som ho dopiekla.Je nenáročný na prípravu a celkom dobre chutí.Vyskúšajte
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme cesto: Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, cukrom, vajcami, olejom, mliekom a kakaom. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri teplote 180 °C pečieme asi 15 minút tak, aby cesto nebolo ešte celkom dopečené.
- 2
Medzitým nahrubo nasekáme vlašské orechy a nahrubo nastrúhame očistené jablká. Trocha z nich vyžmýkame šťavu a jablká rovnomerne nasypeme na predpečené cesto. Potom navrstvíme nasekané orechy a zalejeme rozmiešanou smotanou s vajcami a cukrom. Vrátime späť do horúcej rúry a na tej istej teplote pečieme ešte 15 minút. Vychladený koláč polejeme čokoládovou polevou, do ktorej som ja pridala trocha rumovej príchute.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu