Svieža bábovečka

glosterka - fotkaglosterka, 11. septembra 2010
Svieža bábovečka
Foto: glosterka

Opäť nemliečny recept, t.j. zo sójového mliečka. Táto bábovka je svieža, vláčna, krásne nadýchaná, veľmi, priam lahodne chutí a vonia božsky... :-) Bábovka nie Zobraziť celý popisOpäť nemliečny recept, t.j. zo sójového mliečka. Táto bábovka je svieža, vláčna, krásne nadýchaná, veľmi, priam lahodne chutí a vonia božsky... :-) Bábovka nie je suchá a zadrhnutá. Je to delikatesa!

20-25
porcií
15 minút
príprava
40-45 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
1 ks
3 ks
250 ml
250 ml
500 g
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme VEĽKÚ bábovkovú formu, ktorú vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Bábovková forma by mala byť väčšia, pretože z vypracovaného cesta bude veľká nadýchaná bábovka. Zapneme si trúbu na 200°C.

  2. 2

    Do misky si preosejeme práškový cukor, pridáme vanilkový cukor, vajcia a dobre vymiešame. Pridáme olej a zase premiešame. Pridáme preosiatu múku s celým prdopečom a striedavo ju s mliekom zamiešavame do vaječnej hmoty. Polovicu cesta vylejeme do bábovkovej formy.

  3. 3

    Do zvyšného cesta zamiešame preosiate kakao a dobre vymiešame. Kakaové cesto vlejeme do svetlého cesta. Formu vložíme do vyhriatej trúby a teplotu stiahneme na 175°C. Pečieme pomaly 45 minút na 175°C a teplotu už nemeníme.

  4. 4

    Po uplynutí času pečenia vypneme trúbu = vytiahneme šnúru a bábovku necháme v trúbe ešte 5 minút. Bábovkovú formu opatrne vytiahneme z trúby a formu postavíme na mriežku. Bábovku v nej necháme ešte 10 minút postáť a potom ju opatrne vyklopíme na tanier. Necháme úplne vychladnúť! Po vychladnutí bábovku posypeme práškovým cukrom.

  5. 5

    Obmena: Kakao môžme vynechať a spraviť len svetlú bábovku.

  6. 6

    Obmena 2: Kto môže, môže si do cesta pridať hrozienka, posekané orechy alebo kandizované ovocie.

Diskusia k receptu

zdezda
Hneď ráno ju upečiem, budeme mať voňavé, nedeľné raňajky :-)
glosterka
@zdezda , prajem Ti dobrú chuť. Je mňamkavá a krásne vonia. Aj na druhý deň je svieža a vôbec nie je suchá.
coldbery
tak túto babovku určite urobím...nemám rada tzv....suche bábovky čo nejdu dole hrdlom....:-)))
sailero
sojove mlieko do babovky- vyskusame a dcere nepovieme, lebo sojove mlieko nevypije, ale takto schovane v babovke=ANO. Na fotke vyzera velmi chutne.
marienka44
Je lacna, su tam len 3 vajicka. Zda sa mi vela oleja-1/4 litra. :-)
Vyzera ale sympaticky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia