Foto: elisticka
Ak príde náhodou nečakaná návšteva a nemôže jesť lepok tak narýchlo odbehnite do kuchyne a za chvíľočku sa vrátite aj s roládkou:-))))
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
pripravíme si suroviny na pečenie
-
2
do misky rozbijeme celé vajcia a pridáme cukor .vymixujeme do peny
-
3
pridáme múku a už len ručným šľahačom jemne primiešame múku
-
4
vylejeme na vystlaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220stupňov,pečieme asi 10 nimút aby sa cesto prepieklo ale nevyšilo(ja som sa troška zabudla preto sa mi potom pri stáčaní popukalo:-))))
-
5
preložíme na utierku a stočíme do rolády a nechame vychladnúť
-
6
potom potrieme džemom
-
7
a stočíme do rolády .kedže mne zostala plnka čokoládová tak som roladu dala na polovicu a do jednej som pridala plnku http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-narodeninova-torta-fotorecept/9522-pouzi.html
-
8
stočíme a tú superrýchlu len poprášime práškovým cukrom a naplnenú potrieme plnkou a posypeme orechami a nechame schladit
-
9
nakrájame na porcie a môžeme utekať za návštevou:-)))dobrú chuť !!
Pekná práca aj keď ako vravíš rýchla.
Jedna rada pre vsetkych: kratsie konce rolady pred naplnenim odrezem / su neuhladne/ a vlozim do zaciatku stacania do dlhsej strany. Mozu sa aj kusky odkrojeneho cesta nadpajat. Rolada bude mat krasny prierez. Vyskusajte. Niekde som to citala a uz inak ani nerobim. Konce su ako useknute, hned prvy kusok pokrajanej rolady je ako dalsie. :-)
a bola by som rada keby ste dala aj vy ako to robíte :-)))nafoťte rada sa priučíme niečomu novému:-))inak ja mam stvorcové plechy tak mam všetky strany jednake...
a man ucili stacat rolady na cistej vlhkej utierke, kazdy inak:)