Foto: m0nika
Jednoduchý - hrnčekový a dobrý koláč
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame suroviny na posýpku a rozdelíme na dve polovice.
- 2
Suroviny na cesto rozmixujeme - malo by to mať konzistenciu riedkeho pudingu.
- 3
Na suchý plech (alebo na papier na pečenie) rozsypeme polovicu posýpky. Naberačkou opatrne polejeme cestom a posypeme hrozienkami. Zasypeme druhou polovicou posýpky a navrch husto naukladáme tenké plátky tuku (maslo, palmarin a pod.). Tuk urobí na povrchu krásny mramorový efekt.
- 4
Pečieme do "ružova". Upečený koláč zostane šťavnatý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu