Foto: renate
Tento zákusok moja rodina nikdy neodmietne. Pochutnali sme si už na rôznych verziách, no najlepšie ho robia v Bulharsku. Dnes som sa pokúsila niečo Zobraziť celý popisTento zákusok moja rodina nikdy neodmietne. Pochutnali sme si už na rôznych verziách, no najlepšie ho robia v Bulharsku. Dnes som sa pokúsila niečo podobné urobiť aj doma....na Bulharov som síce nedočiahla, no aj tento bol chutný...:-)))
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
mascarpone zmiešame so žĺtkami, ktoré sme vyšľahali s cukrom. Bielka vyšlaháme na sneh a zľahka vmiešame do zmesi.
-
2
Uvaríme si silnú kávu..asi pol litra a prilejeme trošku likéru. Do tejto kávy namáčame cukrárenské piškóty a ukladáme na plech.
-
3
potrieme to polovicou pripraveného krému a vrstvíme ďalšie piškóty. Po nanesení druhej vrstvy krému dáme do chladničky stuhnúť aspoň na štyri hodiny. Stuhnuté posypeme kakaom a podávame. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu