Tiramisu zákusok

renate - fotkarenate, 15. septembra 2010
Tiramisu zákusok
Foto: renate

Tento zákusok moja rodina nikdy neodmietne. Pochutnali sme si už na rôznych verziách, no najlepšie ho robia v Bulharsku. Dnes som sa pokúsila niečo Zobraziť celý popisTento zákusok moja rodina nikdy neodmietne. Pochutnali sme si už na rôznych verziách, no najlepšie ho robia v Bulharsku. Dnes som sa pokúsila niečo podobné urobiť aj doma....na Bulharov som síce nedočiahla, no aj tento bol chutný...:-)))

12
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks
2 balenia
podľa chuti
1/2 l, silná uvarená
3-4 lyžice




Postup

  1. 1

    mascarpone zmiešame so žĺtkami, ktoré sme vyšľahali s cukrom. Bielka vyšlaháme na sneh a zľahka vmiešame do zmesi.

    Tiramisu zákusok - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si silnú kávu..asi pol litra a prilejeme trošku likéru. Do tejto kávy namáčame cukrárenské piškóty a ukladáme na plech.

    Tiramisu zákusok - obrázok 2
  3. 3

    potrieme to polovicou pripraveného krému a vrstvíme ďalšie piškóty. Po nanesení druhej vrstvy krému dáme do chladničky stuhnúť aspoň na štyri hodiny. Stuhnuté posypeme kakaom a podávame. Dobrú chuť.

    Tiramisu zákusok - obrázok 3

Diskusia k receptu

coldbery
pekne spracovaný koláčik...až sa mi slinky zbiehajú...že som dnes ku tebe nezašla...:-)))
julica
mnam, este by som mu struhla citronovej kory :)
elisticka
@renate sikovna ako maminka super kolacik:-)))ja robim lacnejsiu verziu ale tento musi byť mňam-mňam !!!!
marienka44
Ale podla talianskeho originalneho receptu do kremu nepatria bielky. Okrem toho surove bielky su skodlive!
julica
Marienka, poznam talianske recepty, podla ktorych idu do tejto maskrty aj bielky. Okrem toho: surove bielky urcite nie su skodlivejsie ako zltky
evanaaa
Ani ja nem8m recept s bielkami, ale myslím, že tak ako radí Francoise, so šľahačkou. Aj keď ani žĺtka sa mi nepozdávajú, nemám prístup k čerstvým vajciam. ( ináč, salmonela môže byť aj v nich ). A či je presný, originál, nezáleží, len nech je dobrý.
tilda
Aj ja mám recept na tiramisu ale bez vajíčok a používam natierkové maslo mana natúr .
bozulka
Vyskúšala som viacero receptov,ale mne najviac chutí od @sjuz , miesto vajec-vaječný likér.Je to úžasná a pritom bezpečná mňamka.Pokiaľ sú zdravé vajíčka je to výborný dezert -určite každý.
sjuz
bozulka - ďakujem:) - tiež som skúsila dosť receptov - a zostala som pri svojom:)
renate
Taliani dávajú vajíčka...to mám overené. Samozrejme vyskúšam aj iné verzie...ale povedzme si úprimne, ktoré potraviny sú v dnešnej dobe úplne neškodlivé???? Koláčik sa zjedol celý behom dňa, nezostala ani omrvinka, sme zdraví :-))), takže o to šlo.....nie??? :-D
tetuska
tiež robievam lacnejšiu verziu, namiesto mascarpone dávam nátierkové maslo bez príchute, bez vajec, šľahačkovú smotanu, je to na nerozoznanie od originálu...
katica76
nenazyvajte nazvom tiramisu nieco co nie je z mascarpone. Je milion verzii, do vacsiny idu vajicka. Ale je hlupost nahradzat mascarpone natierkovym maslom. Taky kolacik moze byt chutny, ale kto ochutnal mascarpone vie, ze to nie je vobec to iste ako natierkove maslo alebo tvaroh.
renate
Katica, tento koláčik JE z mascarpone, takže o čom to ty vlastne hovoríš?????? :-DDDDDD
pugyno
Davam za pravdu Katici kto neochutnal mascarpone tak neni ocom.Natierkove maslo ma velmi velmi daleko od mascarpone a zakonite musi kolacik chutit inak.Ja davam len zltka s cukrom a mascarpone, na jedno zltko 1pl cukru na konci nedavam kakao ale hoblinky z horkej cokolady
bella112
Tento recept je spravny a orginal, az na to, ze z Bulharmi nema nic spolocne. Je to tradicny taliansky dezert. Doporucujem do kremu pridat este vanilkovy cukor. Takto pripraveny dezert je vsak nutne do 24 hodin skonzumovat, nakolko sme pouzily surove vajicka. Som sef kucharka v talianskej restauracii Schorndorf / Nemecko v gastronomii je pouzitie surovych vajicok zakazane a tak uz roky pripravujem Tiramisu tak, ze vajicka nahradim smotanou na slahanie. Na 500g mascarpone , 1L slahacky, 8PL cukru, 1 vanilkovy cukor. Takto pripraveny zakusok vam vydrzi v chladnicke minimalne 5 dni. Nezabudnite, ze Tiramisu je vzdy najlepsie na druhy den po priprave, je dobre ho cez noc nechat odlezat v chladnicke aby piskoty zmäkly a krem ziskal tu spravnu konzistenciu. Pri podavani posypat kakaom nie grankom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia