Mandľové palacinky

ailuj82 - fotkaailuj82, 14. septembra 2010
Mandľové palacinky
Foto: ailuj82

Lepšie palacinky som ešte nejedla :)

90 minút
príprava

Suroviny

podľa potreby
2 ks
60 g
1 PL
2 PL
štipka
2 čl
2 dcl
podľa potreby
2 PL




Postup

  1. 1

    V 2 dcl vody rozmixujeme ponorným mixérom mandle - vznikne mandlové mlieko.

  2. 2

    V mandlovom mlieku/necedíme, mandle v palacinkách sú mňam/ rozmiešame vajíčka, pridáme múku, cukor vanilku, olej, soľ, rum, minerálku a vypracujeme riedke palacinkové cesto.

  3. 3

    Necháme aspoň 1 hodinu postáť a na troche oleja smažíme palacinky. Ja s dcérou jeme hneď teplé skrútené s kryštálovým cukrom :D

Diskusia k receptu

morenajea
madle a rum do palaciniek. super nápad pre každého palacinkoholika :o)
tatranka
Určite vyskúšam.Tento recept nepoznám,preto vyskúšam.Mám rada niečo nové v receptoch.Palacinky ľúbime a robím ich dosť často aj ako dezert.Ukladám do KK.


pivonka
Lákavé, chcela by som skúsiť. Ale aspoň približne - koľko je to "podľa potreby"?
alexdidi
mandľové mlieko som už robila, veľmi mi nechutilo piť, ale takto môže byť fajn...aspoň už viem, ako ho použiť...vyskúšam
evanaaa
Niekto tu už to mandlové mlieko da, ale nie na priame pitie, ale do varenia a pečenia. A tieto palacinky sú dosiaľ niečo nevídané, musím ochutnať, dobrý nápad.
marienka44
Ja bezne do palcinkoveho cesta davam 1-2 PL mlete orechy a trochu ovsennych vlociek. Vsetko sa to premiesa na mixeri. Mandle budu zmena.-Urobila som si podla navodu /neviem, kto to na Varechu dal/ mandlove mlieko, ale som ho neprecedila a bolel ma zaludok. To iste sa mi stava, ked jem vacsie mnozstvo len sparenych a olupanych mandli. Asi je to pre mna tazke. Ale zase mandle znizuju cholesterol, ako kazde oriesky. :-)
13juli
Mam na ne chuť asi si ich idem urobiť. Mila pivonka " podla potreby " je aby nebolo cesto velmi riedke alebo huste. Podla toho či maš radšej tenšie tak su redšie a ak hrubšie tak hustejšie cesto.
ailuj82
Ja som dala asi 0,5 l minerálky a 300 g múky. Ale fakt len asi, lebo som dolievala, dosýpala...:)
samanka
@ailuj82 Tvoje palacinky som urobila v piatok na obed, prišla aj kamoška, chválila, už sú v KK. Chutia mi oveľa viac, ako obyčajné.
jozka
urobím zajtra vnúčikovi aj ja si dám mňam
anina43
placinky mám veľmi rada plnené kyslou smotanou, posypanou opraženými vlašskými orechami, urobím šatôčku, zdobím ovocím, šľahačkou a čokoládou, sú výborné
betka11
vyskúšam aj takúto verziu robila som s minerálkou,ďakujem za inšpiráciu
3sandra3
vidíš to,,, zajtra budú tieto palacinky,,, ked budeme sledovať kráľovskú svadbu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia