Foto: jerica
je čas keď máme zber jabĺčok , dávam prílohu , ako robím jabĺčka do koláča k receptu, "klasické jablkové pyté" http://varecha.pravda.sk/recepty/klasicke-jablkove-pyte-fotorecept/5961-pouzi.html Zobraziť celý popis je čas keď máme zber jabĺčok , dávam prílohu , ako robím jabĺčka do koláča k receptu, "klasické jablkové pyté" http://varecha.pravda.sk/recepty/klasicke-jablkove-pyte-fotorecept/5961-pouzi.html
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká , umyté , očistené , pokrájané (nestrúham) , na mesiačiky dám do kastróla , na slabšiu teplotu dám plyn , prilejem šťavu z citróna , šťavu dávam na kilo očistených jabĺk z jeden a pol citróna,
-
2
nechám prikryté dusiť na miernej teplote , nepodlievam!! stačí chvíľu ,
-
3
po chvíľke dusenia premiešam
-
4
jabĺčka pustili šťavu , popučila som jablká ako zemiaky ,
-
5
hotovo , odložím na chladné miesto , niekomu sa bude zdať , že sú tam kúsky , to vôbec nie je na škodu , tak to mám rada aj s kúskami , v koláčiku držia pokope. Tento postup robenia jabĺčok robím aj do pohárov , je to dobre , otvorím pohár , mám rýchlejšie spravený koláčik.
-
6
pripravené na koláč
varecha.pravda.sk/recepty/klasicke-jablkove-pyte-fotorece...