Rýchly a netreba dlhú prípravu.
30-35
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 šálky |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
1 deciliter |
|
1 vrecúško |
|
1 ks |
|
1 vrecúško |
|
Plnka: | |
1 liter |
|
3 ks |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Do kastróla dáme múku,vajičko,cukor,mlieko,zlatý klas,olej prášok do pečiva.Všetko zmiešame varechou
- 2
Vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech.Pečieme asi 20minút na 180 stupňoch v elektrickej rúre.
- 3
Po upečení vrch potreme lekvárom aleob polejeme uvarenou čiernou kávou.Na vrch vychladnutého koláča nalejeme horúci puding..Dáme stuhnúť do chladničky.(na vrch môžme dať aj želatínu rozrobenú v štave(ovocnej)po vychladnutí pudingu).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
třeba složitě připravovat náplň. Lekvárů mám plnou spíž a potřebuji je
využít, pudink máme všichni rádi, a tak Tvůj koláč bude první na řadě.