Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč fotorecept
Foto: uschi
Rýchly a chutný koláčik.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
1 |
|
70 g |
|
1/2 sáčku |
|
130 g |
|
1 KL |
|
1 konzerva |
|
1 |
|
100 g |
|
asi hrsť |
|
2 PL |
|
70 g |
|
30 g |
|
1 a 1/2 sáčku |
|
2-3 PL |
|
750 ml |
|
Postup
-
1
Z hladkej múky, cukru, vanilky, masla, kypriaceho prášku a vajca rýchlo vypracujeme krehké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na pol hodiny do chladničky. 26 cm tortovú formu vymastíme maslom a vyložíme vyvaľkaným cestom, pričom vytvoríme aj okraje asi do polovice formy.
-
2
Dno posypeme rozmrvenými piškótami.
-
3
Scedené a odkvapkané ovocie rozložíme na piškóty.
-
4
Z mlieka, zlatého klasu a trochy kryštálového cukru uvaríme redší puding, ktorý vychladíme a navrstvíme na ovocie. 70 g práškového cukru, 30 g masla, sladkú smotanu na miernom ohni miešame do rozpustenia a prisypeme mandle. Hmotu rozotrieme na puding.
-
5
Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme do zlatova asi 20-25 minút.
-
6
Koláč vo forme necháme vychladnúť a až potom ho vyberieme z formy a nakrájame.
upéct takový zajimavý moučník.