Vaľkaná štrúdľa

olga42 - fotkaolga42, 7. septembra 2010
nemám

Je to výborná štrudla bez vyťahovania,takže to zvladne aj neskusená gazdinka.Vyskušajte odporučam.

30-35
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
3 lyžice pol.
2 lyžice pol.
1 ks
50 g
plnka.:
500 g
 pol šaločky
na posypanie




Postup

  1. 1

    Muku preosejeme.V šalke rozrobime vodu,ocot ,vajičko ,štipku soli.Vylejeme do muky a zamiesime cesto.Cesto dáma a 2 hodiny do chladničky.Zatial si postruhame umyte jablčka aj s kožou.Umelieme mak.Cesto rozdelíme na dve časti.Jednu čast vyvaľkame,pierkom potreme rozpusteným tukom,rozložíme polovičku nastruhaných jablk,troška posypeme struhankou,posypeme makom,môžeme posypat škoricovým cukrom,a dobre posypeme kryštalovýn cukrom ak su jablká kysle.Včetko zatočíme.Prenesieme na plech.Potreme tukom,alebo mliekom.Druhu časť cesta urobíme tak isto ako prvu.Dame piecť na 200st. na 20minut.Upečenú štrudlu pocukrijeme praškovým cukrom.Prajem dobru chuť.

Diskusia k receptu

azza
Je to zaujímavy recept,do cesta sa nedáva palmarin?
marienka44
Tych 50 g tuku je na potretie pierkom, si myslim. -Ja by som struhanku dala na pomastene cesto skor ako jablka, aby vypila stavu z jablk pocas pecenia.
Ja len taham strudlu, toto je nahrazka pre menej odvaznych.
bedrunka
Sama som štrúdlu nikdy neťahala, ale ma na najsamlepšej vychovala stará mama a jej sestry. Tento recept vyzerá lákavo a ozaj jednoducho, tak ho risknem - vďaka.
samanka
podľa tohoto receptu robím už roky štrúdľu. Fakt môžem len odporúčať, dá sa na tenúčko vyvaľkať. @marienka44 moja mama ťahala štrúdľu, ale prestalo sa jej dariť, múka už nie je ako kedysi. Moja kolegyňa si dávala mlieť múku v mlyne za svojho obilia, lebo, ako tvrdila, z kúpenskej múky sa jej štrúdľa natiahnuť nedá.
olga42
Palmarín sa dáva do cesta,prepáčte za chybu v rozpise prosím opravte si to.ďakujem olga42
olga42
cavaris.Bud rád,že si aj tak pekný.Ked začneš chudnut bude už zle.Ale neboj sa nestučnieš.Prajem dobru chuť.Pozdravujem olga
evanaaa
Keďže Palmarin v postupe nie je, dáva sa až po pridaní vody s octom a vajcom, či skôr? Podobné recepty na štrudle a záviny mám, ale aj tento sa mi páči, dnes už ťahá len " stará škola ", alebo sa kúpi hotové cesto štrudlové, jedno mám zmrazené.
sovka62
Ak môžem posunúť dobrú radu mojej mamy: nestrúhaj si jablká na štrúdľu vopred. Kým ich budeš rozkladať na cesto začne z nich tiecť šťava a štrúdľa je nízka a ak sú jablká veľmi šťavnaté, spodok cesta sa premočí. Jablká strúhaj priamo na rozvaľkané cesto. Nezdá sa to, ale naozaj je to rozdiel.
klaura
tiež mám na štrúdlu tento recept, je jednoduchý a naozaj dobrý ... dá sa natenúčko vyvaľkať ... dokonca aj moja mamka, ktorá robievala štrúdľu len ťahanú, v poslednom čase robí len takto ... odporúčam ... @sovka , dobrý typ ... :)
marienka44
Minule robili tahanu strudlu na STV 1 v damskom magazine. Ta kucharka nevazila muku, len od oka, pridala trochu soli, cukru,ocot a olej a bez vajca! Visela jej zo stola, Kvetka Horvatova jej ju pomahala pomocou obrusa rolovat. Tusim to bolo 7.9. 2010.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia