je to dobrôtka.
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kompót zlejeme,broskyňe necháme odkvapkať a pokrájame ich na kocky.Kompótovú šťavu prevaríme,pridáme vo vode rozmiešaný Solamyl a spolu varíme asi minútu.Potom pridáme nakrájané broskynea do vychladnutého krému vmiešame vodku.
- 2
Tvaroh vymiešame.Smotanu ušľaháme,pridáme do nej vanilkový cukor,mak a zmes spojíme s tvarohom.
- 3
Poháre (alebo malé misky) plníme takto:2 lyžice broskyňového krému,1 lyžica makového krémua postup opakujeme,kým pohár nie je plný. Podávame vychladené,ozdobené šlahačkou a ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
MAKOVÉ MUFFINY SO SLIVKAMI
Počet kusov: 12
Čas prípravy: asi 20 minút
Čas pečenia: asi 25 minút
Prísady:
Na cesto:
250 g hladkej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
štipka soli
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
70 g mletého maku
100 ml mlieka
60 ml oleja
1 vajce
250 g sliviek zbavených kôstok
Ešte potrebujeme:
12 papierových košíčkov na muffiny
Príprava:
1. Na prípravu cesta ručne v mise zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ,
vanilínový cukor a mak. Pridáme mlieko, olej, vajce a vymiešame dohladka.
2. Slivky nakrájame na malé kúsky a zľahka vmiešame do cesta.
3. Na plech rozložíme papierové košíčky a pomocou polievkovej lyžice
ich naplníme cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2 – 3
Čas pečenia: asi 25 minút
Poobede som este naplnila tortu a teraz som povrch potiahla cokoladovou polevou. Tú davam, az cela torta sa vychladí, lepsie sa s cokoladou pracuje.Korpus som kupila v akcii minule v Kauflande /1 €/-hnedy a teraz len plnku gastanovu a polevu. Pod polevu davam tenky film domaceho ribez.lekvaru na zatretie porov. Zajtra pridu gratulanti. :-)