Makový puding s broskyňami

cicamaci - fotkacicamaci, 10. septembra 2010

je to dobrôtka.

20 minút
príprava

Suroviny

1 pohár
1 PL
4 PL
2 PL
250 g
200 ml
1 balík
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kompót zlejeme,broskyňe necháme odkvapkať a pokrájame ich na kocky.Kompótovú šťavu prevaríme,pridáme vo vode rozmiešaný Solamyl a spolu varíme asi minútu.Potom pridáme nakrájané broskynea do vychladnutého krému vmiešame vodku.

  2. 2

    Tvaroh vymiešame.Smotanu ušľaháme,pridáme do nej vanilkový cukor,mak a zmes spojíme s tvarohom.

  3. 3

    Poháre (alebo malé misky) plníme takto:2 lyžice broskyňového krému,1 lyžica makového krémua postup opakujeme,kým pohár nie je plný. Podávame vychladené,ozdobené šlahačkou a ovocím.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Objednala som si posielanie receptov zo stranky Dr. Oetker a na tento mesiac prisiel tento recept:
MAKOVÉ MUFFINY SO SLIVKAMI

Počet kusov: 12
Čas prípravy: asi 20 minút
Čas pečenia: asi 25 minút


Prísady:
Na cesto:
250 g hladkej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
štipka soli
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
70 g mletého maku
100 ml mlieka
60 ml oleja
1 vajce
250 g sliviek zbavených kôstok

Ešte potrebujeme:
12 papierových košíčkov na muffiny

Príprava:
1. Na prípravu cesta ručne v mise zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ,
vanilínový cukor a mak. Pridáme mlieko, olej, vajce a vymiešame dohladka.

2. Slivky nakrájame na malé kúsky a zľahka vmiešame do cesta.

3. Na plech rozložíme papierové košíčky a pomocou polievkovej lyžice
ich naplníme cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2 – 3

Čas pečenia: asi 25 minút
Tak tie muffiny som aj dnes upiekla /12 ks/, vsetkym chutili, tie slivky tam velmi pasovali. Len som musela priliat viac mlieka ako 100 ml, nakolko bolo cesto velmi huste. Aj trochu rumu som cvrkla do cesta. UZ su vsetky zjedene, mam dobrych papacov.
Poobede som este naplnila tortu a teraz som povrch potiahla cokoladovou polevou. Tú davam, az cela torta sa vychladí, lepsie sa s cokoladou pracuje.Korpus som kupila v akcii minule v Kauflande /1 €/-hnedy a teraz len plnku gastanovu a polevu. Pod polevu davam tenky film domaceho ribez.lekvaru na zatretie porov. Zajtra pridu gratulanti. :-)

Pridaj komentár k receptu: