Trasená torta

lienka10 - bez fotkylienka10, 13. septembra 2010

Táto tortička je možno pre mnohých známa a pre iných sladkým lákadlom, ale ja som ju prvýkrát ochutnala u mojej maminky. Rýchla jednoduchá ale Zobraziť celý popisTáto tortička je možno pre mnohých známa a pre iných sladkým lákadlom, ale ja som ju prvýkrát ochutnala u mojej maminky. Rýchla jednoduchá ale hlavne neskutočne dobrá! Keď majú moje detičky nejaký malý sviatok, šup a hneď je urobená.

20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
3 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Do tortovej formy dáme piškóty alebo korpus (ja ho kupujem), pokvapkáme troškou sirupu, natriem ho džemom.

  2. 2

    Všetky suroviny dáme do hrnca (dáme naň pokrievku), kompót aj so šťavou a trasieme hrncom až pokým nie je masa spojená a hustá. Vyklopíme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Môžme na to dať ďalší korpus podľa uváženia.

  3. 3

    Ja tortu zdobím šľahačkou, ale je iba na fantázii čo dáme navrch torty. A aspoň na pol dňa dáme stuhnúť do chladničky. Krájame klasické trojuholníky.

Diskusia k receptu

wevewe
hmmm recept super, ale je tu uz aspon trikrat...
makli
Poznám tento recept je to rýchly a vynikajúci, hlavne osviežujúci zákusok.
evanaaa
Ja som robila s dvoma pudingami, ale bolo to málo, tak som si povedala, že druhýkrát dám tri. Korpus som mala prekrojený a ešte aj obtrieť celú tortu, nesatačilo.
julica
Ja som dala dve smotany, 750-gramovy broskynovy kompot aj so stavou a dva pudingy a krem bol az prituhy
ela77
Nám sa zdá ten krém pri použití šľahačky 33 perc. veľmi maslový, preto dávam iba smotanu na varenie 10 % 500 gr.trvanlivú,dostať ju v Kauflande, ktorú mávam v chladničke vždy práve pre túto možnosť a v mrazáku piškótový plát..Keď použijem na krém napr. mrazené jahody, alebo maliny, krém ešte rýchlejšie stuhne. Ale samozrejme každý máme svoje chute a spôsoby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia