Rybací nákyp so zemiakmi
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme. Filé očistíme od...
Kuracie halušky s paradajkovou omáčkou
Zemiaky prelisujeme alebo zomelieme a zmiešame ich s nadrobno nakrájaným kuracím mäsom (duseným, grilovaným alebo upečeným)...
Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...
Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame na...
Voňavý jablkový koláč
Rýchly jablkový koláč z lístkového cesta, po ktorom vám bude celý byt nádherne voňať po jablkách,...
Tatársky biftek
Vynikajúce, aj keď pre niekoho nie veľmi lákavé jedlo - najmä ak má negatívny postoj ku...
Chrenová zapečená treska so syrom
Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna...
Kuracie soté so zeleninou
Kurča umyjeme a nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Zeleninu nakrájame na pásiky. Na...
Tvarohová nátierka
Tvaroh rozmiešame, pridáme všetky prísady najemno postrúhame (mrkvu, uhorky, aj vajce).
Šľahačková roláda
Nadýchaná kakaová roláda so šľahačkou, pre mojich maškrtníkov je to 5 minútová záležitosť, preto ju...
Frito-misto
Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože mám rada zdravé jedlá, a toto jedlo je...
Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...
Morské kuriatko
Pôvodne som chcel predstaviť recept na morskú pannu na pekáči, ale v supermarketoch ich už dlhšie...
Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom...
Bryndzové pirohy
Najlepšie cesto na pirohy: Použijeme ružové zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a nechali odstáť...
Muflón na cesnaku so špenátom
Muflón na cesnaku: Cibuľku zarestujeme s cesnakom, pridáme muflonie mäso nakrájané na kocky, ochutíme soľou,...
Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkom
V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky dozlata. Pridáme...
Kačica s kapustou, lokšami a knedľou
Kačacie stehná mierne osolíme a posypeme rascou. Takmer celé stehná ponoríme do roztopenej masti. Pečieme pri...
Krémová zemiaková polievka
Ošúpané zemiaky pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v troške vody domäkka. Na masle osmažíme lyžicu...
Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky...
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...
Maďarská pivná nátierka z ovčieho syra
Nátierku pripravujeme z masla a syra, ktoré majú izbovú teplotu.
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
Špargľa na maďarský spôsob
Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, do ktorej pridáme kocku cukru a dáme odkvapkať na...