Špecialita zo švábky / zemiakov/

hanina - bez fotkyhanina, 20. marca 2010

Rýchla večera, keď v chladničke zostanú zvyšky syra a salámy.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Surové očistené zemiaky nastrúhať na klasickom strúhadle s väčšími slzičkami, posoliť a pridať trošku vegety.

  2. 2

    Opražiť na horúcom oleji z obidvoch strán.

  3. 3

    Vajíčka rozmiešať so zvyškami syra a salámy. Všetko nakrájať nadrobno. Placku zo zemiakovej "slamy" nadvihnúť a pod ňu vliať vajíčka a a prikryť plackou. Dopiecť na miernom ohni. Podávať s kečupom, kyslou uhorkou alebo nakrájanou paradajkou.

Diskusia k receptu

hanina
Tento názov vymysleli naši chlapci, ktorým sa liptovský názov pre zemiaky veľmi páči.
oblizprst
Niečo podobné som skúšala, ale so zemiakmi uvarenými v šupke, keď zostali navyše a nešli do zemiakového šalátu.
evanaaa
Nie je to trochu zlozite? Co,ked sa mi to nepodari?Aj tak sa to da zjest?
hanina
Milá evanaa je to úplnne jednoduché a zjesť sa to dá aj ak to trocha stratí formu. Dúfam, že vám bude chutiť.
používateľ nemá avatar
dry
dry
To sa robí zo surových alebo varených zemiakov?
kuchticka
Milujem vsetko zo zemiakov, ani tu salamu nepotrebujem. Vdaka za recept.
zdezda
tak takto som zemiaky ešte nejedla, musí to byť vynikajúce jedlo, určite ho urobím mojím chlapom, je rýchle a hutné :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia