Teraz ma napadol jeden koláčik, ktorý je rýchly a dobrý, robila som ho na meniny.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1/250 pohár/ml |
|
2 poháre |
|
1 pohár |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Na povrch: | |
25O g |
|
dľa chuti |
|
1 pohár |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
dľa chuti |
|
1/2 dcl |
|
Postup
-
1
Všetky písady dobre vymiešame. V miske si pripravíme tvaroh, do ktorého pridáme žltok, cukor podľa chuti hrozienka, môže byť aj trošku citrónovej kôry, všetko dobre vymiešať. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto striedavo ukladáme lyžičkou kôpky z tvarohu a džemu/marmelády/. Ak džem tak by mal byť hustejší!!
- 2
Koláč je pripravený do rúry upiecť. Rada NAVYŠE.! Ja som robila tak, že som tvaroh rozdelila na 2 časti, jedna bola bez hrozienok a jedna s hrozienkami, ktoré som namočila v troche rumu.
- 3
Pri pečení sa kôpky mierne prepadnú do cesta a vytvoria sa dierky. Preto dierkový koláč. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na kocky, na reze vyzerá úžasne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu