Dierkovaný koláč

tinca - fotkatinca, 21. marca 2010

Teraz ma napadol jeden koláčik, ktorý je rýchly a dobrý, robila som ho na meniny.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1/250 pohár/ml
2 poháre
1 pohár
3 ks
1 ks
1 ks
Na povrch:
25O g
dľa chuti
1 pohár
1 ks
1 hrsť
dľa chuti
1/2 dcl




Postup

  1. 1

    Všetky písady dobre vymiešame. V miske si pripravíme tvaroh, do ktorého pridáme žltok, cukor podľa chuti hrozienka, môže byť aj trošku citrónovej kôry, všetko dobre vymiešať. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto striedavo ukladáme lyžičkou kôpky z tvarohu a džemu/marmelády/. Ak džem tak by mal byť hustejší!!

  2. 2

    Koláč je pripravený do rúry upiecť. Rada NAVYŠE.! Ja som robila tak, že som tvaroh rozdelila na 2 časti, jedna bola bez hrozienok a jedna s hrozienkami, ktoré som namočila v troche rumu.

  3. 3

    Pri pečení sa kôpky mierne prepadnú do cesta a vytvoria sa dierky. Preto dierkový koláč. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na kocky, na reze vyzerá úžasne.

Diskusia k receptu

cinkla
Chvalim ho, je ozaj rychly a velmi chutny. Bravo !
tinca
Dievčence fakt,keď neviem čo, tento koláčik je vždy v talóne. Rýchly , dobrý a ešte aj super na tácke vyzerá. Milujem šialkové a pohárové koláčiky, nemusím sa zdržovať s vážením a je to šup-šup.
používateľ nemá avatar
had
had
skuste dat namiesto dzemu susenu slivku,je to vynikajuce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia