Recept pochádza s Krkonôš, robievala ju babka môjho manžela.Ocení sa hlavne v lete,pretože je to kyselkavá polievka.Máme ju radi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájané čerstvé hríby dáme do hrnca,osolíme,okmínujem a necháme dusiť.Podusené hríby zalejeme mliekom s rošprudlovanou múkou a necháme za občasného miešania na miernom ohni povariť.Zatiaľ na panvici na kúsku masla pekne do tuha usmažíme vajíčka (osolené a rozšľahané),ktoré pridáme do hotovej polievky.
- 2
Nakoniec prikyselíme octom,každý podľa chuti až na tanieri.Ku kyselu sa jedávajú v šupke uvarené a ošúpané zemiaky.
- 3
Podobne sa pripravuje aj octové "kyselo" z pajšlu,či s kuracích alebo zajačích drobkov.Drobky osolíme a dáme variť s bobkovým listom a 4 zrnkami nového korenia.Uvarené premyjeme, nakrájame na menšie kocky a vložíme naspeť.Zahustíme múkou rozhabarkovanou v mlieku a chvílu povaríme.Dochutíme octom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu