Torta Gizelka

nelajsia - fotkanelajsia, 20. marca 2010

Je od bývalej kolegyne a vlastne ani neviem, prečo sa volá Gizelka

35 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
200 g
80 g
3 lyžice
1  lyžica
trošku
1 ks
2-3  lyžice
2 lyžice
8  lyžíc
250 g




Postup

  1. 1

    Vymiešame žĺtka s cukrom , pridáme orechy, strúhanku, múku, kakao a sneh zo 6 bielkov. Upečieme, po upečení cesto pokvapkáme rumom.

  2. 2

    PLNKA- vajcia s cukrom a kakaom šľaháme nad parou, kým nezačne hustnúť. necháme vychladnúť, pridáme jedno celé maslo. Kto má rád, môže pridať trochu pomletej čiernej kávy. Po plnke sa môže pokrájať alebo nastrúhať čokoláda gaštanka....ak je ešte dostať v obchode...:-))))prípadne polejte čokoládovou polevou....ozdobte šľahačkou

Diskusia k receptu

heureka
Ten krém je najlepsí zo vsetkych krémov.
Robím dost casto,je vyninkajuci!!
ursula4
taktiež ho mám najobľúbenejší ,hlavne do banánovej torty




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia