Rybacia nátierka

js9mxd - fotkajs9mxd, 20. marca 2010
Rybacia nátierka
Foto: js9mxd

Návod na chutné raňajky, ktoré zvládnu aj muži alebo deti. U nás doma ju mávame skoro každý víkend, vtedy nevadí zápach cibule.

4
porcie
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva
podľa chuti
podľa chuti
1 konzerva
1 KL
1 ks
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr vymiešame syr, maslo, paštétu a horčicu do hladkej masy, potom pridáme rybičky a cibuľu. Všetko dobre premiešame. Kto chce pridá trochu korenia a soľ. Podávame s pečivom alebo chlebom. Na koniec pokvapkáme citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Tiež robievam takúto rybaciu nátierku, ale bez pečeňovky. Myslím, že škoda kaziť rybaciu chuť, ale každému, jak je libo... Minule som kúpila údenú makrelu, že tiež urobím nátierku alebo rybací šalát. No ale zostalo len pri chcení. Tak mi zachutila, keď som ju ,,okoštovala", že nebolo nič ani z nátierky ani zo šalátu. Ani makrela nezostala, skončila v mojom maškrtnom bruchu...
My máme najradšej tuniaka vymiešaného s nátierkovým maslom s cibuľkou, a so šťaavou z citróna. Jednoduché a veľmi chutné. Robievala som aj takto, ale to sa mi zdalo už priveľa chutí dokopy...
ja som tiež robievala dosť často rybaciu nátierku - klasika bez pečeňovky, niekedy som dala na jemno posekanú kyslú uhorku, no prešla som na inú variantu rýb, čo mi chutí ešte viac a je to zdravšie, vyskúšaj. Urobím si zeleninový šalát, ľadový šalát alebo čínska kapusta, paradajka, paprika a do toho dám rybičky buď v oleji alebo v paradajkách alebo vo vlastnej šťavy, čo chladnička dá, dobre to premiešam a je hotovo... mňam

Pridaj komentár k receptu: