Tento kolac je snadny na pripravu a pomerne dost rychly, ale najma VELMI CHUTNY. Hodi sa na sviatok ci pre navstevu. Vzdy vyzera velmi lakavo. Zobraziť celý popisTento kolac je snadny na pripravu a pomerne dost rychly, ale najma VELMI CHUTNY. Hodi sa na sviatok ci pre navstevu. Vzdy vyzera velmi lakavo. Skoda, ze nemam kameru! Prave vcera som ho upiekla pre navstevu.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky si dame preosiatu muku, pridame sol-stipku, cukor-1 lyzicu, rozdrobene, alebo rozpustene kvasnice , vlazne mlieko, zmakle maslo a 4 zltky.
- 2
Vypracujeme hladke cesto, ktore hned vyvalkame a dame na cely plech. Nechame kysnut 1 hod.
- 3
Zatial co kysne cesto si pripravime marmeladu (moze byt akakolvek, ale najlepsia je marhulova, ktora "ladi" s mandlami). Tiez si pripravime mandle a vyslahame bielky na polotuho, do ktorych postupne (po lyzicach) zaslahavame cukor. Na vykysnute cesto natieme marmeladu, potom tuhy sneh a ten posypeme mandlami. Snah nedavajte celkom na okraj cesta! asi 11/2 cm od kraja, lebo pri peceni sa velmi roztiahne. Dame piiect do vyhriatej rury na 180 st.C. Pecie sa asi 15 min. Lepsie je kontrolovat skor!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu