máme radi gaštany a po mnohých obmenách vznikol tento recept
25 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
6 PL |
|
1 dl |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
plnka: | |
1 ks |
|
3 dcl |
|
250 g |
|
3 PL |
|
250 g |
|
karamelová šlahačka: | |
4 PL |
|
3 dcl |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
vajcia vyšlaháme s cukrom,pridáme olej,múku,pdp a kakao.vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
- 2
zo zlatého klasu a mlieka uvaríme puding a dáme ho vychladit. heru vymiešame s cukrom,pridáme puding a gaštanové pyré.dodre premiešame a natrieme na koláč.
- 3
do hrnca dáme cukor,ktorý skaramelizujeme a zalejeme mliekom.miešame,kým sa karamel nerozpustí.dobre vychladíme,prisypeme práškové šlahačky a vyšlaháme do tuha.natrieme na plnku a ozdobíme čokoládovými hoblinami.
- 4
ja si karamelové mlieko uvarím den do predu,aby bolo dobre vychladené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skusim kolacik, vsetko v nom krici - ZJEDZ MA!