Krehké slané pečivo

frezia68 - fotkafrezia68, 20. marca 2010
Krehké slané pečivo
Foto: frezia68

Tieto syrové keksy málokedy chýbajú na rodinných stretávkach.Aj s iným slaným pečivom chutia k vínku....a debatám.

9O min. minút
príprava
15-2O minút
na 21O °C

Suroviny

400  g
250 g
150  g
2  ks
1  lyžička
štipka
1  ks
1 PL
posyp




Postup

  1. 1

    Z uvedených prísad spracujeme cesto a necháme odležať asi 1 hod.,vyvaľkáme na hrúbku O,5 cm uložíme na plech.Žltok vymiešame s lyžicou mlieka,potrieme a posypeme sezamom,makom,syrom,či rascou-komu ako chutí.

  2. 2

    Vyhrejeme rúru na 21O st. a po 5 min. znížim na 190 st.

Diskusia k receptu

frezia68
Teším sa ,že chutí a preto sem pridávame úspešné a chutné recepty.
fanni
dnes som ich upiekla, su chutne, len nabuduce dam trosku viac soli a hrubsie cesto...aj tak sa za nimi zaprasi...vdaka:))
frezia68
fanni:ďakujem-potešilo.A máš pravdu,pozri si na fotke,nie sú tenké,také sú najlepšie a vydržia aj 2 týždne (dlhšie nemajú šancu ani z dvoch dávok ),nech sa Ti v tej diaľke darí :-)))
eviana
@frezia68 , Dituška milá, konečne som sa dostala k vyskúšaniu tohto Tvojho úžasného slaného pečivka a veru nebanujem... vynikajúce, krehučké, chutné... veľmi nám chutilo, aj do práce som zobrala, všetci veľmi chvália... ďakujem za úžasný recept, určite budem piecť často ♥

frezia68
Pozerám poštu a tam aký milý komentár :-) ,ďakujem @evianka ,potešila si. Vidím,že pečieš trocha hrubšie a správne.Lebo tenké sú veľmi suché...A to Hárslevelú (neviem dať dvojbodku) mi niekedy tiež chutilo,tak na zdravie!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia