Varená knedľa
Kto ma pekarničku, tak hodí všetko tam, kto nie, tak vymiesi cesto ručne-stručne. Musi byt...
Mleté mäsko pod perinou
Cibulku si orestujeme do sklovita, pridame cesnak, huby a nakoniec masko. Restujeme az kym sa masko nezatiahne,...
Labužnícke koleno
Den pred pečenim koleno predvarim s bobkovym listom a celym korenim. V miske si vymiešam olej, kečup,...
Sladký americký popcorn
Všetko som robila od oka, takze množstva su len orientačne. Do hrnca si dame...
Zemiakovo-hríbová polievka
Nakrajanu zeleninu dame varit do vody, pridame bujon, huby a varime do polomakka. Potom si oprazime slaninku...
Indický cícerový dezert Ka Ladoo
Pripravuje sa pri príležitosti osláv indického festivalu Diwali.
Fazuľa so zeleninou a klobáskami
Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať...
Fašiangový šalát
Syr a salámu nakrájame na tenké rezance, zeleninu na malé kocky, pridáme hrášok a zalejeme...
Brokolica s provensálskym korením
Zdravé a chutné jedlo vhodné ako šalát alebo hlavné jedlo.
Brusnicová divina so zemiakovými dolkami
Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé...
Domáca tlačenka
Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a...
Slaninová knedľa s údeným mäsom
Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú...
Pestrý ovocný koláč
Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech...
Vyprážané pirohy z tvarohového cesta
Do misy preosejeme múku, pridáme štipku soli, cukor, premiešame, pridáme tvaroh, mlieko,...
Cukrované placky
Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme tuhšie...
Kuľaša
Toto jednoduche jedlo pochadza z oklolia Liptovskeho Mikulasa, varila to moja stara mama v lete a...
Krehotinky s rumovou polevou
Maslo, múku, cukor, žĺtky, vanilku a citrónovú kôru v mise rýchlo spracujeme na...
Bažant na český spôsob
Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa...
Bažant dusený na slanine
Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a...
Omeletové fašiangové jabĺčka
Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...
Zaručene mäkká a sypká ryža
Na prípravu ryže existuje veľa receptov. I ja som niektoré vyskúšala, ale vždy som sa...
Oškvarkový mrežovník s lekvárom
Na dosku preosejeme múku a cukor, pridáme mleté oškvarky, prášok do pečiva, vanilkový cukor,...
Dusená červená kapusta s jablkami
Takúto kapustu som jedla k husacine v krčme na Záhorí. Odvtedy mi každá pripadala planá, ...
Chlebík s extra chrumkavou korkou
Je to americký chlebik bez miesenia, veľmi jednoduchý a chutný.