Parížsky krémeš

mischellka12 - fotkamischellka12, 1. júna 2010

Moja mamička miluje cesto kde nie je čokoláda takže som jej vymyslela koláčik ktorý bude chutiť aj jej.

12
porcií
50 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
10 ks
10 dl
180 g
3 ks
4 ks
4 dl
2 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske, prenesieme na suché plechy, popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  2. 2

    Z bielkov a zo 150 gramov krupicového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vo vode rozmiešame Zlatý klas so zvyšným cukrom, s vanilkovým cukrom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho vmiešame sneh z bielkov vyšľahaný dotuha a spolu premiešame. Jednu časť upečeného cesta potrieme plnkou a necháme vychladnúť. Na vychladnutú plnku rozotrieme dotuha vyšľahanú smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky.Na šľahačku položíme druhý plát upečeného cesta, opatrne pritlačíme a odložíme na pár hodín do chladničky.

  3. 3

    Potom povrch cesta polejeme rozpustenou čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a pokrájame na kocky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia