Foto: jerica
Páčia sa mi @egreska recepty , tak som si podľa svojej chuti a kombinácie spravila chutné grahamové rohlíčky, dajú sa na sladko : Zobraziť celý popisPáčia sa mi @egreska recepty , tak som si podľa svojej chuti a kombinácie spravila chutné grahamové rohlíčky, dajú sa na sladko : maslom s lekvárom, medom, nutelou , na slano : syry,šunka podľa chuti kto má ako rád.
porcií
na 160-180 °C
Suroviny
kvások: | |
100 g |
|
1 dcl |
|
3/4 z kocky |
|
sypké: | |
300 g |
|
150 g |
|
30 g |
|
2 čL |
|
1/4 z kocky |
|
300 g |
|
2 ks |
|
1,5 dcl |
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny si pripravím tak , aby som už len spracovala cesto . 1., Kvások si pripravím , múku zmiešam s vlažnou vodou a droždím,nechám podkysnúť na teplom mieste , cc : 25 min, podľa toho ako vidíte , kysnutie.
-
2
Do misy si dám múku , hladkú a grahamovú , soľ,cukor, premiešam.Postupne pridávam mlieko , vajcia s maslom , ktoré si najskôr vyšlahám a na koniec nalejem kvások rozmrvím 1/4 čerstého droždia.Vypracujeme na nelepivé cesto, ručne cc 25min.; necháme vykysnúť , mám rýchlokysku , pokiaľ nepukne vrchnák .
-
3
vykysnuté cesto zľahka premiesim rozdelím na polovicu , z tej polovice urobím malé bochníčky, je ich osem , každý bochník vyváľkam do kruhu na rozmer malého rohíka, zviniem do tvaru rohlika.Spolu mám šestnásť rohlíkov.
-
4
Poukladám na pečiaci papier ,vyšlo na dva plechy , nechám pri teple cc 10 min podkysnúť natriem vajíčkom , posypala som sézamové semiačka.
-
5
Po upečení.
-
6
Malé rohlíky nám chutili tak som znovu spravila ešte s tejto dávky , ale väčšie na jeden plech ,
-
7
Pohľad počas pečenia druhej dávky. Tieto som piekla pri teplote 160-180 °; 45-50 minút
-
8
Konečný výsledok. Dobrú chuť :-)))
-
9
Keď sa vám páčia , pridávam ešte jedno foto.Paprika je z našej úrody.
Diskusia k receptu