Tak tento receptík čakal už véééľmi dlho, skoro 2 roky na svoju premiéru v našej kuchyni, a podnietil ma k jeho príprave receptík z Zobraziť celý popisTak tento receptík čakal už véééľmi dlho, skoro 2 roky na svoju premiéru v našej kuchyni, a podnietil ma k jeho príprave receptík z varechy na ruskú zmrzlinu. Keď som si predstavila, ako sa chute môžu dopĺňať, hneď som sa pustila do prípravy..aaa nemýlila som sa.. :) A preto túto kombináciu odporúčam..Pyré som chcela vyskúšať aj s grísom..niečo na spôsob nákypu, ale k tomu sa dostanem asi až nabudúce.. :)
Postup
-
1
Vodu s cukrom necháme zovrieť, do vriacej vody pridáme očistenú, nakrájanú rebarboru, pod pokrievkou varíme cca 4min. V troške vody si zmiešame solamyl. Rebarboru odstavíme, a pomaly, za stáleho miešania vlievame solamyl. Dobre premiešame, necháme prevrieť a odstavíme. Môže sa jesť len tak, komu nevadí kyslosť rebarbory, no nám ako som už spomínala veľmi chutila kombinácia s ruskou zmrzlinou od evusik http://varecha.pravda.sk/profil/evusik/ Zmrzlinku som robila bez oplatok a zaliala týmto pyré..a teraz si na tom tiež pochutnávam :D
a dufam, ze to nebude chutit iba mne :D