
Neťahaný jablkový závin
Do preosiatej múky pridáme maslo, soľ, vajce, ocot, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme...

Martinské rezy
Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a...

Jablková štrúdľa
Vo vlažnej vode rozšľaháme žĺtok, ocot a soľ. Zmes prilejeme do hladkej múky, pridáme rozpustené maslo a vypracujeme...

Barónkine rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme rastlinný tuk, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame.

Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko...

Bábovka s olejom
Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a za stáleho šľahania prilievame olej.

Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...

Kapustníky
Kapustu postrúhame, posypeme 2 kl soli, necháme stáť asi 30 minút a po zmäknutí vytlačíme vodu.

Záhorácke kapustové koláče
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

Záhorácke kysnuté koláčiky
Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho...

Skalický trdelník
Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a...

Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...

Bratislavské rožky
Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov...

Zaváraná tekvica
Očistenú tekvicu postrúhame a zalejeme studenou vodou. Necháme stáť od večera do rána. Ráno tekvicu...

Konzervovaný kôpor
Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zalejme nálevom.

Nakladaná zeleninová zmes
Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z...

Poľovnícka čalamáda
Pokrájané suroviny zalejeme nálevom, necháme trochu povariť až do bodu varu, ešte teplé naložíme...

Cviklová čalamáda
Kapustu, cviklu a cibuľu nakrájame a všetky suroviny premiešame a natlačíme do pohárov.

Hubovo-zeleninový nakladaný šalát
Nálev: z vody, octu, cukru a nakladačov uvaríme klasický nále

Pikantné cukiny
Všetky ingrediencie na nálev (voda, ocot, kryštálový cukor, deko, celé čierne korenie) ...

Paprika v oleji
Papriky v horúcom náleve trochu povaríme. Potom ich ukladáme do predhriatych pohárov. Zalejeme horúcim nálevom...

Slivkový koláč z kysnutého cesta
Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, vajce, soľ, roztopené maslo, vlažné mlieko a vypracujeme cesto....

Klasické pečené buchty s lekvárom
Do väčšej misy dáme múku, olej, teplé mlieko, vajce, soľ, cukor, prášok do...

Tradičný veľkonočný koláč
Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky...

Polievka mačanka
Najprv si urobíme cibuľový základ s hríbmi. Na bravčovej masti opečieme cibuľku a na záver pridáme hríby a krátko osmažíme.

Dolky starej mamy
Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a...

Slané mandľové slzičky
Nastrúhame syr a zo surovín spracujeme cesto a uložíme ho na noc do chladu.