Teľací paprikáš s haluškami
Tibor Márik
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 30. októbra 2009
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 30. októbra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najemno nakrájanú červenú cibuľu opražíme na masti, pridáme pretlačený cesnak, posypeme mletou paprikou. Zalejeme trochou vody a necháme zovrieť.
- 2
Pridáme umyté, na kúsky nakrájané teľacie mäso. Osolíme, na rýchlom ohni dusíme, občas zamiešame, keď sa šťava zredukuje, podlejeme trochou vody. Keď mäso trocha zmäkne, pridáme na pásiky nakrájanú papriku a paradajky.
- 3
Predtým, ako mäso úplne zmäkne, vymiešame kyslú smotanu a smotanu na šľahanie s trochou múky a pridáme do perkeltu. Varíme, kým mäso úplne zmäkne. Podávame s haluškami, ozdobíme trochou kyslej smotany, nakrájanou paprikou a paradajkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pre mňa novinka, že mäso dovárame po pridaní smotany. Vážne - prečo nie "zátrepku" pridať, až keď je mäso hotové a iba nechať prejsť varom?
Tepelná úprava sa dá v tlakovom hrnci zvládnuť za 20 - 25 minút.
Čo je na tom nepekné, že som napísala, že sme v reštaurácii Kormorán nedostali 4 porcie z 1 600 g mäsa, ako je to v recepte? Ani smotany tam určite nebolo 0,8 litra.