Tento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať ". Najčastejšie tento recept pripravujem pre svoju rodinu Zobraziť celý popisTento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať ". Najčastejšie tento recept pripravujem pre svoju rodinu v čase nejakej oslavy alebo príležitosti. Všetci máme radi pikantné a korenistné jedlá.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
0,5 kg |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 hrsť |
|
250 ml |
|
|
|
370 ml |
|
Postup
-
1
Najprv popražíme na krúžka pokrájanú cibuľu spolu s predtlačeným cesnakom. Pridáme korenie- soľ, vegetu, biele korenie, kari korenie, chilly, sójovú omáčku. Pridáme na pásiky pokrájané bravčové, alebo kuracie mäso.
- 2
Popražíme, postupne pridávame mrkvu, petržlen, šampióny a sušené huby. Huby sme pred varením dali do vriacej vody, aby trochu zmäkli. Prikryjeme a necháme trochu asi cca 35 min podusiť za občasného miešania.
- 3
Pridáme kapiu a ešte podusíme asi 20 min. Na záver v pohári so smotanou rozmiešame trochu hladkej múky na zahustenie pochúťky. Povaríme ešte asi 10 min.
- 4
Môžeme podávať k ryži, alebo ako prílohu v zemiakovej placke. Želám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu