Diabolská pochúťka

sarha107 - bez fotkysarha107, 29. októbra 2009

Tento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať ". Najčastejšie tento recept pripravujem pre svoju rodinu Zobraziť celý popisTento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať ". Najčastejšie tento recept pripravujem pre svoju rodinu v čase nejakej oslavy alebo príležitosti. Všetci máme radi pikantné a korenistné jedlá.

4
porcie
20 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
250 ml
1 ks
1 ks
0,5 kg
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
1  hrsť
250 ml
370 ml




Postup

  1. 1

    Najprv popražíme na krúžka pokrájanú cibuľu spolu s predtlačeným cesnakom. Pridáme korenie- soľ, vegetu, biele korenie, kari korenie, chilly, sójovú omáčku. Pridáme na pásiky pokrájané bravčové, alebo kuracie mäso.

  2. 2

    Popražíme, postupne pridávame mrkvu, petržlen, šampióny a sušené huby. Huby sme pred varením dali do vriacej vody, aby trochu zmäkli. Prikryjeme a necháme trochu asi cca 35 min podusiť za občasného miešania.

  3. 3

    Pridáme kapiu a ešte podusíme asi 20 min. Na záver v pohári so smotanou rozmiešame trochu hladkej múky na zahustenie pochúťky. Povaríme ešte asi 10 min.

  4. 4

    Môžeme podávať k ryži, alebo ako prílohu v zemiakovej placke. Želám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

horalka66
no isto je to chutné..ukladám si to a najbližšie urobím..díky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia