Hubová polievka s klobásou a kyslou smotanou

redakcia - fotkaredakcia, 30. októbra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 PL
2 PL
1 PL
1,5 l
2 ks
2 strúčiky
200 g
 štipka
250 ml
3 ks
 pár vetvičiek




Postup

  1. 1

    V hrnci pripravíme zápražku z PL rozohriatej masti a múky, odstavíme a vmiešame mletú papriku. Zápražku zalejeme vývarom, prešľaháme, vrátime na sporák a privedieme k varu. V panvici medzitým speníme na zvyšnej masti cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané huby, soľ, korenie, rascu a dusíme.

  2. 2

    Podusené huby pridáme do vriacej polievky s nakrájanou klobásou a asi 20 minút povaríme. Kyslú smotanu rozšľaháme so žĺtkami, nalejeme do polievky a prehrejeme.

  3. 3

    Dochutíme soľou a korením a podávame ozdobené kyslou smotanou a majoránom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia