Senzačný cesnakový koláč

erzsebetty - fotkaerzsebetty, 29. októbra 2009

Recept pochádza od mojej "šéfky". V našej rodine je veľmi obľúbený pre labužnú chuť, ja osobne som privítala i nenáročnú prípravu. Pripravujem tento koláč Zobraziť celý popisRecept pochádza od mojej "šéfky". V našej rodine je veľmi obľúbený pre labužnú chuť, ja osobne som privítala i nenáročnú prípravu. Pripravujem tento koláč na víkendy a na príležitosti, keď sme spolu celá naša rodina.

8
porcií
90 aj s kysnutím minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1/2 pol. lyžice
1 dl
1/2 1 aj viac
1 lyžica kávová
Plnka: Hera
1 pol. lyžica
15 strúčikov




Postup

  1. 1

    Z prísad vypracujeme polotuhé vláčne cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté na pomúčenej doske rozdelíme na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme plnkou, stočíme ako závin a uložíme na vymastený plech /2 záviny na 1 plech/. Na plechu záviny trochu stlačíme a zľahka nakrájame nožom na trojuholníky. Pred vložením do rúry posypeme strúhaným syrom a pečieme do ružova /pri teplote 200 stupňov/. Nenatierame ani vajcom ani masťou aj tak budú pekné a chutné. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

nyja
Tak toto môžem odporučiť, tiež to robievam. Ibaže nekrájam 3-uholníky ale kolieska (hrúbka asi 1,5 cm) a vyzerajú krásne...také špirály. Plnku robím mix Hera+ žĺtok+ soľ+ cesnak alebo miesto neho dávam údený syr. Robila som už aj s bryndzou. Dobrota :-)
haston
myslím si, že aj počas vianočných sviatkov sa to bude hodiť, ako alternatíva k sladkostiam.
ponter
Chystám sa akurát robiť tento fajnový koláčik a tiež neviem koľko tam ide mlieka?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia