Recept pochádza od mojej "šéfky". V našej rodine je veľmi obľúbený pre labužnú chuť, ja osobne som privítala i nenáročnú prípravu. Pripravujem tento koláč Zobraziť celý popisRecept pochádza od mojej "šéfky". V našej rodine je veľmi obľúbený pre labužnú chuť, ja osobne som privítala i nenáročnú prípravu. Pripravujem tento koláč na víkendy a na príležitosti, keď sme spolu celá naša rodina.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
1/2 pol. lyžice |
|
1 dl |
|
1/2 1 aj viac |
|
1 lyžica kávová |
|
|
|
Plnka: Hera | |
1 pol. lyžica |
|
15 strúčikov |
|
Postup
-
1
Z prísad vypracujeme polotuhé vláčne cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté na pomúčenej doske rozdelíme na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme plnkou, stočíme ako závin a uložíme na vymastený plech /2 záviny na 1 plech/. Na plechu záviny trochu stlačíme a zľahka nakrájame nožom na trojuholníky. Pred vložením do rúry posypeme strúhaným syrom a pečieme do ružova /pri teplote 200 stupňov/. Nenatierame ani vajcom ani masťou aj tak budú pekné a chutné. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu