Forgács fánky
Tibor Márik
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 30. októbra 2009
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 30. októbra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Droždie necháme rozpustiť v mlieku, múku nasypeme na dosku a do stredu múky urobíme priehlbinku, ktorú posypeme vanilkovým cukrom, pridáme vaječné žĺtky, trochu smotany, štipku soli, rozpustené droždie, rum, málo citrónovej kôry a maslo.
- 2
Vymiesime cesto, rozdelíme na menšie bochníčky a čistou utierkou prikryté necháme 30 minút odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme, pokrájame na menšie kúsky a opražíme obe strany dozlata.
- 3
Nakoniec posypeme práškovým cukrom a podávame k tomu marhuľový lekvár vymiešaný s rumom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A ten rum v ceste musí byť, veru, aby cesto nevsiaklo príiš veľa tuku.