Forgács fánky

Tibor Márik
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 30. októbra 2009
Forgács fánky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
150 g
500 g
1 dl
10 g
6 ks
1 ks
2 dl
1 dl
300 g




Postup

  1. 1

    Droždie necháme rozpustiť v mlieku, múku nasypeme na dosku a do stredu múky urobíme priehlbinku, ktorú posypeme vanilkovým cukrom, pridáme vaječné žĺtky, trochu smotany, štipku soli, rozpustené droždie, rum, málo citrónovej kôry a maslo.

  2. 2

    Vymiesime cesto, rozdelíme na menšie bochníčky a čistou utierkou prikryté necháme 30 minút odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme, pokrájame na menšie kúsky a opražíme obe strany dozlata.

  3. 3

    Nakoniec posypeme práškovým cukrom a podávame k tomu marhuľový lekvár vymiešaný s rumom.

Diskusia k receptu

cokomilka
Som nevedela, že sa to u Forgáčov pieklo...:D
A ten rum v ceste musí byť, veru, aby cesto nevsiaklo príiš veľa tuku.
mumyna
Fantastické, som robila ešte raz z dvojitej dávky, deti všetkých susedov prišli na koštovku. Ukladám a vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia