![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Filety zapekané s paradajkami
Ryby – filety najprv marinujeme aspoň hodinu v šťave z citróna, posypeme ich korením, môžeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos na šampiňónoch
Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tagliatelle s lesnými hubami
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Jarnú cibuľku, huby, sušené paradajky a cesnak orestujeme na olivovom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Varený losos s kôprovým dressingom
Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mexická ryža
Na panvici rozohrejeme olej, urestujeme na ňom cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso, čili,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľacie medailóniky na šampiňónoch
Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľacie ragú so špargľou
Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená cvikla s morčacím mäsom
Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľahká kuracina na póre
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a opražíme na troche oleja. Umytý pór nakrájame na kolieska...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lasagne s kuracím mäsom a brokolicou
Ružičky brokolice uvaríme na pare 4 – 5 minút. Nakrájané kocky kuracieho mäsa osmažíme na olivovom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča so zelenou omáčkou
Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia na provensalskom korení
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahňacie kotlety s aromatickým kuskusom
Jahňacie kotlety naplátkujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninové kuracie prsia s tofu
Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia na taliansky spôsob
V miske zmiešame syr cottage s prelisovaným cesnakom a nakrájanými sušenými paradajkami. Pridáme oregano, bazalku a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie mäso s bielou fazuľou
V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dusené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou
Umyté mäso nakrájame na rezance, pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, vegetu a mleté čierne korenie....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Opekaný zubáč s teplým šalátom
Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou
Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, cukor, soľ,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Salašská špecialita – hovädzí guľáš
Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šošovicový prívarok
Šošovicu preberieme, dáme do misky a necháme namočenú asi 2 hodiny. Potom ju dáme do hrnca aj s vodou,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky s tvarohom
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode domäkka, spolu s rascou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Spišské zemiaky
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sedliacke rebierko
Bravčové mäso umyjeme, narežeme na rezne, zľahka naklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pirohy plnené mäsom
Z múky, vajca, soli a trocha vody pripravíme rezancové cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Buchty na pare
Do rýchlokysky preosejeme múku, primiešame k nej droždie s cukrom premiešané v teplom mlieku. Rozohrejeme 30 g masla a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené zemiakové knedle
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gemerské guľky
Polovicu zo zemiakov uvaríme a potom aj uvarené aj neuvarené zemiaky postrúhame. Mäso pomelieme
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lekvárové pirohy s makom
Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať....