4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej misy dáme vychladnutú mrkvu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a starší rožok alebo žemľu, ktorú sme namočili do vody a vytlačili všetku prebytočnú vodu. Okoreníme a pridáme 3 vajíčka. Zmes zahustíme strúhankou.
- 2
Na tácke so strúhankou vypracujeme 2 hrubšie valčeky, ktoré sa vojdú do pekáčika, a obalíme ich strúhankou. Na fašírky nalejeme zemiakovú kašu, rozotrieme ju a dáme zapiecť na 35 – 40 minút.
- 3
Neskôr misu prikryjeme alobalom, aby sa povrch nespálil. Podávame so zeleninovým šalátom alebo kyslými uhorkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu