Údené mäso v lístkovom ceste

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009
720 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 kg
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu očistíme, cibuľu ošúpeme.

  2. 2

    Do veľkého hrnca vložíme očistené údené mäso, vlejeme studenú vodu, pridáme zeleninu, petržlenovú vňať vcelku, cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie, trochu osolíme a uvaríme domäkka.

  3. 3

    Mäso necháme cez noc vychladnúť v polievke, ráno ho vyberieme a osušíme.

  4. 4

    Lístkové cesto necháme rozmraziť, rozvaľkáme ho, zabalíme doň mäso, popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.

  5. 5

    Ak povrch cesta príliš rýchlo hnedne, prikryjeme ho alobalom a dopečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia