
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle restujeme tekvicu, zalejeme ju smotanou, dochutíme soľou a čiernym korením a necháme variť asi 3 – 4 minúty. Potom rozmixujeme a zahustíme múkou opraženou nasucho a povaríme ešte 1 – 2 minúty.
- 2
Grilovacie korenie pomiešame s múkou a v tom obalíme syry. Potom ich položíme na rozpálený rošt (gril) a z každej strany pečieme asi 5 minút.
- 3
Syry podávame horúce s dressingom a pečivom opečeným na grile. Ozdobíme ovocím alebo rukolou.
- 4
Náš tip: Namiesto francúzskeho syra camembert môžete použiť bežne dostupný hermelín alebo encián.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu