Korenistý camembert s tekvicovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 18. septembra 2009
Korenistý camembert s tekvicovou omáčkou
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 balenie
300 g
200 ml
40 g
40 g




Postup

  1. 1

    Na masle restujeme tekvicu, zalejeme ju smotanou, dochutíme soľou a čiernym korením a necháme variť asi 3 – 4 minúty. Potom rozmixujeme a zahustíme múkou opraženou nasucho a povaríme ešte 1 – 2 minúty.

  2. 2

    Grilovacie korenie pomiešame s múkou a v tom obalíme syry. Potom ich položíme na rozpálený rošt (gril) a z každej strany pečieme asi 5 minút.

  3. 3

    Syry podávame horúce s dressingom a pečivom opečeným na grile. Ozdobíme ovocím alebo rukolou.

  4. 4

    Náš tip: Namiesto francúzskeho syra camembert môžete použiť bežne dostupný hermelín alebo encián.

Diskusia k receptu

Vymazať
klaura
Výborný recept. Pri letných grilovačkách tento syr posypaný grilovacím korením nesmie u nás chýbať. Doteraz som ho podávala s brusinkovým džemom (výborné). Určite vyskúšam aj s tekvicou :)
Vymazať
tothka
Ako dobre načasované, práve som dnes objavila zabudnutú tekvicu v mrazničke, dúfam že sa bude dať tiež na tento receptík použiť.je to dobrý nápad, ukladám si.
Vymazať
grandma
Mám uloženú tekvicu v mrazničke, syry mám veľmi rada, takže to určite urobím, mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia