Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku. Rožok natrháme na menšie kúsky a zalejeme ho vodou.
- 2
Mleté bravčové a hovädzie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, posekanou petržlenovou vňaťou, majoránom a prelisovaným cesnakom.
- 3
Pridáme celé vajce, vyžmýkaný rožok a spolu premiešame. Polohrubú múku zmiešame so zmäknutým maslom, s vajcom a so soľou.
- 4
Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou.
- 5
Časť rozvaľkaného cesta si odložíme a zvyškom vyložíme dno a boky formy. Potom do nej vložíme polovicu mletého mäsa, pridáme kolieska mäkkej salámy, nakrájané farebné papriky a zostávajúcu časť mletého mäsa.
- 6
Naplnenú formu prikryjeme odloženým cestom a vložíme ju do vyhriatej rúry piecť. Upečené mäso vyklopíme z formy a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu