Mäsový chlebík

redakcia - fotkaredakcia, 18. septembra 2009

Suroviny

200 g
100 g
2 PL
150 g
150 g
2 strúčiky
80 g
80 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. Rožok natrháme na menšie kúsky a zalejeme ho vodou.

  2. 2

    Mleté bravčové a hovädzie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, posekanou petržlenovou vňaťou, majoránom a prelisovaným cesnakom.

  3. 3

    Pridáme celé vajce, vyžmýkaný rožok a spolu premiešame. Polohrubú múku zmiešame so zmäknutým maslom, s vajcom a so soľou.

  4. 4

    Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou.

  5. 5

    Časť rozvaľkaného cesta si odložíme a zvyškom vyložíme dno a boky formy. Potom do nej vložíme polovicu mletého mäsa, pridáme kolieska mäkkej salámy, nakrájané farebné papriky a zostávajúcu časť mletého mäsa.

  6. 6

    Naplnenú formu prikryjeme odloženým cestom a vložíme ju do vyhriatej rúry piecť. Upečené mäso vyklopíme z formy a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia