Zeleninové krokety

redakcia - fotkaredakcia, 18. septembra 2009
2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
100 g
100 g
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme a osmažíme na oleji. Potom ju podlejeme menším množstvom mäsového vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom. Potom zeleninu roztlačíme vidličkou a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do masy pridáme vopred namočený a vyžmýkaný rožok, nakrájanú pažítku, žĺtok, strúhanku, sezamové semiačka, nastrúhaný tvrdý syr a tuhý sneh z bielka. Osolíme, okoreníme a premiešame. Z masy formujeme menšie krokety, ktoré smažíme v rozpálenom oleji na panvici.

  3. 3

    Podávame s varenou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia