2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme a osmažíme na oleji. Potom ju podlejeme menším množstvom mäsového vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom. Potom zeleninu roztlačíme vidličkou a necháme vychladnúť.
- 2
Do masy pridáme vopred namočený a vyžmýkaný rožok, nakrájanú pažítku, žĺtok, strúhanku, sezamové semiačka, nastrúhaný tvrdý syr a tuhý sneh z bielka. Osolíme, okoreníme a premiešame. Z masy formujeme menšie krokety, ktoré smažíme v rozpálenom oleji na panvici.
- 3
Podávame s varenou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu