Foto: Pravda, Robert HÜTTNER
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá voda. Vyskúšajte moderný recept s whisky Zobraziť celý popis Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá voda. Vyskúšajte moderný recept s whisky šéfkuchára Petra Kulčára z reštaurácie Upside Down v Bratislave.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Práškový cukor a maslo vymiešame do krému. Pomaly pridávame žĺtky, opäť miešame do krému, pridáme mleté mandle, rozpustenú čokoládu a polohrubú múku. Premiešame a nakoniec vmasírujeme z bielkov ušľahaný sneh. Zmes vylejeme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy. Pečieme 45 minút na 180 stupňoch.
- 2
Krém: Mlieko, žĺtky, vanilkový cukor a múku spolu zmiešame a hrejeme na ohni, kým zmes nezhustne. Pozor, nevaríme! Necháme vychladnúť. Maslo a whisky spolu vymiešame a pridáme do krémovej zmesi a spolu vymiešame. Vrch korpusu torty zrežeme a rovnomerne rozotrieme vrstvu krému.
- 3
Čokoládová granáž: Rozpustenú čokoládu a smotanu spolu zmiešame a dáme zachladiť. Tuhnúcu zmes pomaly vymiešame do husta a špachtľou rovnomerne rozotrieme na krém. Nakoniec posypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu