redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5527 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Rebierko z daniela na víne a šampiňónoch

Hlavné jedlá

Z daniela odsekneme chrbtové a čiastočne aj rebrové kosti a nasekáme z nich hrubšie rebierka. Zľahka...

prazdny

Pečený bažant s hríbmi

Hlavné jedlá

Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme slaninou a previažeme. V panvici zahrejeme olej na strednú...

prazdny

Roláda z diviaka

Hlavné jedlá

Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky...

prazdny

Diviačie mäso na víne s medom

Hlavné jedlá

Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom...

prazdny

Plnený poľovnícky rezeň

Hlavné jedlá

Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...

prazdny

Jelenie rezne na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame rezne. Tie zľahka...

prazdny

Jelení chrbát v chrumkavej kôrke

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....

prazdny

Teľacina a‘ la divina

Hlavné jedlá

Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom...

prazdny

Jelenie steaky vo figovej omáčke

Hlavné jedlá

Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10...

prazdny

Rezníky z diviny so zeleným korením

Hlavné jedlá

Na panvici s rozpusteným horúcim maslom rýchlo opražíme rezníky z diviny po 3 – 4 minúty z...

prazdny

Srnčie stehno na smotane

Hlavné jedlá

Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...

prazdny

Srnčie filé na lesnícky spôsob

Hlavné jedlá

Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

prazdny

Srnčie stehno v mandľovom obale

Hlavné jedlá

Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

prazdny

Srnčí steak pre labužníkov

Hlavné jedlá

Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich...

prazdny

Srnčie mäso na mandliach a tymiane

Hlavné jedlá

Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...

prazdny

Guláš z muflóna

Hlavné jedlá

Odležané mäso odblaníme, umyjeme, pokrájame na rezne, zľahka naklepeme a potom pokrájame na malé kocky...

prazdny

Jelení guláš s rajčiakmi

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...

prazdny

Guláš z diviny

Večera

Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...

prazdny

Polievka z jarabíc

Polievky

Očistené a umyté jarabice vložíme do osolenej vody, okoreníme a uvaríme do polomäkka. Jarabice vyberieme,...

prazdny

Polievka z diviny s hubami

Polievky

Mäso vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, očistenú cibuľu...

prazdny

Jelení vývar s knedličkami

Polievky

Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu...

prazdny

Srnčia polievka

Polievky

Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme...

prazdny

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou

Hlavné jedlá

Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

prazdny

Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke

Bravčové mäso

Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...

prazdny

Pečená prepelička s raviolami

Cestoviny

Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.

prazdny

Zemiaky zapečené s hráškom

Bezmäsité jedlá

Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme uvarenými nasekanými vajcami, nastrúhaným syrom,...

prazdny

Zemiaky v pivnom cestíčku

Bezmäsité jedlá

Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, ...

prazdny

Zemiaky na smotane s rajčinami

Bezmäsité jedlá

Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú...

prazdny

Špenátové lasagne

Cestoviny

Z masla, mlieka, mäkkého syra pripravíme syrovú omáčku, ktorú dochutíme nastrúhaným cesnakom, mletým...

prazdny

Palacinky s čokoládou

Dezerty

Rozšľahané vajcia zmiešame s mliekom, soľou a postupne zamiešame jednotlivé druhy múky a trochu cukru.

prazdny

Špagety s kalamármi a cherry paradajkami

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

prazdny

Farfalle s prosciuttom a čakankou

Bravčové mäso

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...

prazdny

Caramelle plnené syrom taleggio

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

prazdny

Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

prazdny

Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

prazdny

Zemiakové gule s údeným mäsom

Bravčové mäso

V šupke uvarené a ošúpané zemiaky zomelieme, pridáme soľ, vajcia, múku, krupicu a...