redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5527 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Kapustová polievka so šošovicou

Bezmäsité jedlá

Prebratú a umytú šošovicu uvaríme do polomäkka. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a zápražku pripravenú z rastlinného...

prazdny

Kapustnica špeciál

Hovädzie mäso

Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme...

prazdny

Knedličky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor...

prazdny

Kuracie prsia plnené kapustou

Kuracie mäso

Kuracie prsia naklepeme cez mikroténovú fóliu, posolíme, posypeme vegetou, okoreníme mletým čiernym korením z...

prazdny

Myjavská pochúťka s kapustou

Bravčové mäso

Krkovičku naklepeme, osolíme a okoreníme. Na cibuli opražíme slaninku a kapustu, cukor a dusíme...

prazdny

Zbojnícka pečienka

Hlavné jedlá

Na panvicu dáme roztopiť bravčovú masť, na ktorú dáme mierne opražiť údenú slaninu nakrájanú na drobné...

prazdny

Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou

Hlavné jedlá

Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...

prazdny

Sekaná pečienka z diviaka

Hlavné jedlá

Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na...

prazdny

Pečený diviak s čerešňovou omáčkou

Hlavné jedlá

Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...

prazdny

Bažant s mäsovou plnkou

Bravčové mäso

Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...

prazdny

Anglické raňajky

Bravčové mäso

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Crepes so slivkami a jogurtom

Dezerty

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Osie hniezda

Koláče

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou

Raňajky

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Zdravé raňajky

Bezmäsité jedlá

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné,...

prazdny

Cookies

Koláče

Cookie je drobný koláčik, ktorý má pôvod v Amerike a Kanade. Základnými surovinami sú mlieko,...

prazdny

Bažant po taliansky

Hlavné jedlá

Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

prazdny

Jarabica na červenom víne

Hlavné jedlá

Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny...

prazdny

Divá kačica na smotane a víne

Hlavné jedlá

Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme....

prazdny

Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke

Hlavné jedlá

Očistenú, vypitvanú, nad ohňom opálenú kačicu umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie, osolíme...

prazdny

Paprikáš z bažanta

Hlavné jedlá

Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a pokrájame na kúsky. Do horúcej masti pridáme údenú slaninu pokrájanú...

prazdny

Zajačie stehno s gaštanmi

Hlavné jedlá

Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...

prazdny

Zajac na víne a francúzskej horčici

Hlavné jedlá

Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...

prazdny

Ragú z diviačej pečene

Hlavné jedlá

Pečeň nakrájame na menšie kocky. V pekáči zohrejeme maslo a pečeň opečieme. Cibuľu očistíme, ...

prazdny

Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách

Hlavné jedlá

Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou...

prazdny

Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou

Hlavné jedlá

Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom...

prazdny

Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob

Hlavné jedlá

Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, ...

prazdny

Muflonie stehno na staročeský spôsob

Hlavné jedlá

Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...

prazdny

Dusené jelenie závitky

Hlavné jedlá

V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...

prazdny

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

Hlavné jedlá

Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a osolíme. Na tuku ho...

prazdny

Roštenka z diviny na cestovinách

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, umyjeme a pokrájame na porcie. Tie naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, osolíme...

prazdny

Pečená divá kačica

Hlavné jedlá

Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme...

prazdny

Pikantné bažantie prsia

Hlavné jedlá

Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

prazdny

Divina s orechmi

Hlavné jedlá

Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

prazdny

Srnčie tournedos

Hlavné jedlá

Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme...